אוכל
עוף בתפוזים ולימון • מתכון מנצח של אהרוני
תפוזים, לימונים ותבלינים טובים - אלו הם אבני היסוד של ישראל אהרוני כשהוא מכין מנה ישראלית כשהמרכיב המרכזי בה הוא עוף
מאכל קייצי-ישראלי. עוף בתפוזים ולימון מתוך התוכנית "אחד על אחד"

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 כרעיים חצויות (השוקיים קצוצות עצם)


12 בצלי פנינה או שאלוט, קלופים


2 עלי דפנה


כף תימין


6 שיני שום, שלמות מעוכות


1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ


כוס וחצי מיץ תפוזים


קליפה מגורדת מתפוז אחד


לימון סחוט אחד


קליפה מגורדת מלימון אחד


3 כפות סוכר חום


2 כפות חומץ בלסמי


2 כפות רוטב סויה


מעט שבבי צ'ילי


מלח, פלפל שחור


אופן הכנה:

 

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  • שמים בתבנית צלייה פיירקס את כל החומרים, ומעסים קלות להחדרת הטעמים.
  • צולים בחום של 200 מעלות כ-40 דקות, כשמידי פעם משקים את העוף בנוזלי התבנית.

 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן


לשאר המתכונים מהתוכנית:

חצילים, עגבניות, גבינה ברוטב עגבניות
קצף פטל עם תותים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10