אוכל
לחמעג'ון עם בשר כבש • מתכון של אהרוני
ישראל אהרוני מפשיל שרוולים ומכין את אחת המנות המפורסמות במטבח הערבי שמבוססת על מאפה שמרים עם בשר כבש וסומאק
שילוב נהדר של בצק ובשר. לחמעג'ון מתוך התוכנית "אחד על אחד"

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:


2 כוסות קמח שמרים


2 כפיות סוכר


כפית מלח


2 כפות שמן זית


כוס מים


 

לתערובת הבשר:

300 גרם בשר כבש טחון


כף רכז עגבניות


2 כפיות פפריקה


1/4 כפית סומק


כף עלי זעתר טריים


1/2 בצל סגול, קצוץ דק


שבבי צ'ילי חריף


3 כפות צנוברים


מלח, פלפל שחור גרוס טרי


כף שמן זית


 

מעל:
שמן זית


עלי מרווה


 

אופן הכנה:

 

  • לשים את חומרי הבצק במיקסר כ-4 דקות עד לבצק גמיש ורך (אך לא דביק).
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים ידנית במשך דקה.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  • מערבבים את מצרכי תערובת הבשר בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקמחים את הידיים, משטח העבודה והבצק ולשים קלות.
  • מחלקים את הבצק לשניים.
  • בעזרת הידיים פותחים את הבצק לפיתה אובאלית דקה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • מניחים שכבה דקה של חצי מכמות הבשר על כל פיתה.
  • מזרזפים מעל שמן זית ומפזרים עלי מרווה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה.

 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן

לשאר המתכונים מהתוכנית:
מסאחן - עוף עם גרגירי חומוס
כנאפה דובדבנים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10