אוכל
שקשוקה בלקנית מדהימה
לא קל לשדרג את השקשוקה השגרתית שלנו - אנחנו בדרך כלל הולכים על המוכר והידוע ומפחדים משינויים. אבל מתי בפעם האחרונה ניסיתם שקשוקה בלקנית? חצילים, עגבניות מלאות טעם ועשבי-תיבול נהדרים שמקפיצים את השקשוקה לראש הבראנץ'
תוספות קטנות שעושות הבדל גדול. שקשוקה יבולי הכהנים

בכל שנה נערכת בארץ תערוכה בינלאומית בשם Fresh AgroMashov לייצור ושיווק תוצרת חקלאית טרייה. בתערוכה נפגשים מגדלים, סיטונאים, יצואנים ויבואנים של שיווק תוצרת חקלאית טרייה ירקות, פירות, פרחים ותוצרת מן החי. לכבוד המאורע הססגוני והטעים במיוחד שיערך ב-23-24 ליולי בגני התערוכה בת"א, חברת יבולי הכהנים תרמה לנו מתכון מתוך התוצרת שלה - שקשוקה בלקנית עסיסית עם טאץ' של גורמה:

 

אל תפספסו:

>> מתכון לפסטה-שקשוקה

>> שקשוקה איטלקית פיקנטית

>> שקשוקה ירוקה עם תרד ומנגולד

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

1 בצל לבן גדול


8 שיני שום


1/2 חציל


4 עגבניות גדולות


1/2 פלפל גמבה


4 ביצים


זרזיף שמן זית


1/2 כוס מים רותחים


תבלינים לפי הטעם


אופן הכנה:

 

  • חותכים בצל לבן גדול ושיני שום בחיתוך גס. ניתן להשאיר שיני שום שלמות.
  • חותכים לחתיכות בינוניות את החציל.
  • חותכים 1/2 פלפל גמבה לרצועות ארוכות.
  • מחממים את המחבת לחום בינוני. כאשר המחבת חם שופכים זרזיף שמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית. בשלב זה ניתן להוסיף את רצועת הגמבה.
  • לאחר מכן מוסיפים את חתיכות החציל ומוסיפים מעט שמן זית לפי הצורך.
  • נותנים לחציל להתבשל מספר דקות.
  • חותכים 4 עגבניות בטעם של פעם לקוביות. מוסיפים את העגבניות למחבת.
  • מערבבים את הכל ומסיפים תבלינים לפי הטעם.
  • ההמלצה שלנו: פזרו הרבה פפריקה אדומה וכמון. מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אם חשקה נפשכם בפיקנטיות ניתן להוסיף פפריקה חריפה ולפזר הרבה פלפל שחור.
  • מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים את הכל.
  • יוצרים "גומות" אליהן מכניסים את הביצים.
  • מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומכסים את המחבת במכסה.
  • מחכים מספר דקות להתקשות הביצים.

 

המתכון באדיבות ייבולי הכהנים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10