אוכל
מרק במקום מזגן: צזיקי קר בסגנון יווני
חום הקיץ בתחילת דרכו, ואנחנו כבר מחפשים מתכונים שיקררו לנו את הגוף. קבלו את הצזיקי, מרק יוגורט קר ומתובל בסגנון יווני, שכל כולו רעננות קרירה
בדיוק מה שצריך ביום קיץ חם. צזיקי דני לרנר

בכל שנה נערכת בארץ תערוכה בינלאומית בשם Fresh AgroMashov לייצור ושיווק תוצרת חקלאית טרייה. בתערוכה נפגשים מגדלים, סיטונאים, יצואנים ויבואנים של שיווק תוצרת חקלאית טרייה ירקות, פירות, פרחים ותוצרת מן החי. לכבוד המאורע הססגוני והטעים במיוחד שיערך ב-23-24 ליולי בגני התערוכה בת"א, חברת זרעי גדרה תרמה לנו מתכון מתוך התוצרת שלה - מרק צזיקי קר ומרענן, בול לקיץ.

 

אל תפספסו:

>> מרק תרד קריר

>> מרק סלק קר וקייצי

>> גספצ'ו מתובל

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 מלפפונים


1/2 ליטר יוגורט (אפשר יוגורט עיזים, בקר או באפלו)


חופן שמיר, קצוץ


מעט עלי נענע לקישוט


2 שיני שום, כתושות


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

 

  • בקערה מערבבים היטב עם היוגורט.
  • אל הקערה מגררים את המלפפונים (בפומפייה) ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את שיני השום והשמיר.
  • מוסיפים מלח ופלפל וטועמים.
  • מוסיפים מעט שמן זית. מעטרים בעלי נענע.
  • מומלץ להגיש לצד לחם קלוי עם מעט שמן זית וזיתים.

 

המתכון באדיבות זרעי גדרה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10