אוכל
אורחים בדרך? מיני קישים בשעה (כולל אפיה!)
לוטם אליקים מפתיעה אותנו עם מתכון מלוח שיכול להיות מציל חיים כשיש אורחים בדרך: מיני-קישים במילויים מטריפים שמכינים בצ'יק. שווה לגלול עד למטה: מדריך מצולם ומעורר תאבון בהמשך
הכנה קלה, תוצאה טעימה. מיני קישים אפיק גבאי

מסדרת המאפים הביתיים בקלי קלות שירשימו את האורחים. קיש הוא בצק פריך מלוח במגוון מילויים וטעמים, אל תפחדו לנסות, מבטיחה הנאה מהעשיה ותמורה גדולה בתוצאה!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 12-20 מנות | מת קושי: קל

מצרכים לבצק (או בצק פריך קפוא של כל חברה):

 

200 גרם חמאה קרה


300 גרם קמח (2 כוסות + כף וחצי)


1 כפית מלח


1 ביצה


כף חלב (15 מ"ל)


 

מליות אופציונליות לקיש:

בטטה/ בצל/ גבינות


עגבניות/ חציל/ תרד


פטריות/ ברוקולי/ כרובית/ פלפלים


 

לרוטב רויאל:

250 גרם שמנת מתוקה


120 גרם חלב ( 1/2 כוס)


2 ביצים


15 גרם קמח (כף וחצי)


תבלינים: אגוז מוסקט מלח פלפל והרבה שום


 

לקבל מראה יוקרתי:

גביע של גבינת שמנת


שקית זילוף


צנטר


אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והקמח לתערובת פירורית.
  • לאחר מכן מוסיפים את כל שאר החומרים עד שמקבלים תערובת של בצק.
  • משטחים את הבצק ועוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר חצי שעה.
  • בינתיים מכינים את המליות ורוטב הרויאל:

הכנת הרויאל:
  • מערבבים את כל החומרים ביחד חוץ מהקמח.
  • מוסיפים את אחרון ומערבבים היטב.
  • מניחים בצד או במקרר.

הכנת הירקות:
  • יש לבשל מעט את הירקות לפני כניסתם לתנור. מומלץ לתבל בטימין, מלח, פלפל ושום.

 

הרכבת הקישים:

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת כוס/ חותכן.

 

מרדדים את הבצק (מומלץ על נייר אפייה לשחרור נוח) אפיק גבאי
קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס אפיק גבאי
משחררים בקלות מהקורצן או הכוס ומניחים בצד אפיק גבאי

יוצרים קישים:

  • על מנת לקבל צורה של קיש, את עיגולי הבצק מניחים מעל מנג'ט של קאפקייקס אלומיניום או מעל לתבנית שקעים של מאפינס ומהדקים את הקצוות:

 

מניחים מעל מנג'ט קטן מאלומיניום אפיק גבאי
מהדקים היטב ויוצרים צורה של קיש אפיק גבאי
מפעל קטן לייצור קישים. עוד רגע ואנחנו מוכנים אפיק גבאי
או שאפשר לעצב את העיגולים על גבי תבנית קאפייקס אפיק גבאי

אפייה ראשונית:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מסדרים את קלתיות הבצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים במשך 5-7 דקות (תלוי בתנור) עד שהבצק חצי אפוי.

 

לתפארת מדינת ישראל. קלתיות קיש אחרי אפייה ראשונית אפיק גבאי

הרכבת הקישים ואפייה שנייה:

  • מכניסים את הירק שבחרנו לתוך הקלתיות.
  • שופכים את רוטב הרויאל עד קצה הגובה.
  • מכניסים לתנור ל-10-12 דקות אפייה עד שהקיש מזהיב.

 

טיפ: הכינו כמה מילויים ושימו לב מה נגמר ראשון (כך תדעו מה הכי טעים) אפיק גבאי
מילוי הקישים ברוטב הרויאל אפיק גבאי

למשקיענים:

 

  • מכניסים את גבינת השמנת לתוך שקית הזילוף ומזלפים את הגבינה מעל לכל קיש.

 

בתאבון! מיני קישים במילויים שונים אפיק גבאי

מחפשים מתכונים נוספים של לוטם אליקים? נסו את אלה:

בראוניז גבינה ולוטוס

קינוחי כוסות קייצים

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של לוטם שם תקבלו הצצה לאירועים שהיא עורכת

מייל: lotem.elyakim@gmail.com
טלפון: 054-998-8716

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10