אוכל
טירמיסו דובדבנים • שדרוג קייצי נהדר
הקלאסיקה האיטלקית מקבלת שדרוג קייצי מהקונדיטור אייל רווח בדמות דובדבנים ושכבות של קרם מסקרפונה עם קצפת. בדיוק הקינוח שחיפשת לארוחה הבאה
פשוט, קל וטעים בטירוף. טירמיסו דובדבנים אפיק גבאי

שלום לכולם, טירמיסו הוא קינוח איטלקי קלאסי אבל אפשר ורצוי להעניק לו פרשנויות אחרות. הקיץ הוא זמן מצויין לשדרג את המנה המוכרת לקינוח כייפי וקליל. הנה מספר טיפים שיתאימו למתכון הזה:

 

  • טירמיסו טוב מבוסס על ביצים מוקצפות. היות ואנחנו לא מבשלים את הביצים, חשוב מאוד להשתמש בביצים טריות.
  • הטרמיסו הכי טעים אחרי יום, אך לא כדאי לשמור אותו יותר מ- 3 ימים במקרר.
  • אל תפחדו להקציף את החלמונים זמן רב, הם צריכים להיות ממש תפוחים ובמרקם סמיך.
  • את הדובדבנים ניתן לבשל יום-יומיים מראש ולשמור בקירור.
  • כאשר מסדרים את שכבת הדובדבנים כדאי להצמיד אותם אל דפנות הכוס בכדי שיראו אותם.

בטורים הקודמים של אייל רווח:

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

חבילה עוגיות ביסקוטי


500 גרם דובדבנים טריים


3 כפות סוכר לבן


4 כפות ליקר דובדבן


 

לקרם:
2 חלמונים


1/4 כוס סוכר לבן


1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ״ל)


2 כפות גבינת מסקרפונה (30 גרם)


אופן הכנה:

 

  • מגלענים וחוצים את הדובדבנים.
  • מערבבים בסיר קטן את הדובדבנים החצויים עם הסוכר והליקר.
  • מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והדובדבנים מתרככים מעט. מקררים עם הנוזלים.
  • בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים והסוכר הלבן במהירות גבוהה כ-5 דקות עד קבלת קצף בהיר ותפוח. שומרים בצד.
  • מקציפים את השמנת עם המסקרפונה לקצפת יציבה.
  • מעבירים בעדינות את תערובת החלמונים והסוכר לתערובת המסקרפונה ומקפלים בעדינות עד קבלת קרם אחיד.
  • מסדרים בכל תחתית של כוס שכבה של ביסקוטים (צריך לחתוך אותם בכדי שיתאימו בגודל).
  • בעזרת כף מניחים מעל הביסקוטים שכבה של דובדבנים עם הנוזלים, על מנת שירטיבו מעט את הבסיס ומכסים בקרם. מניחים מעל שכבה נוספת של דובדבנים ומסיימים בקרם.
  • מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.

המתכון באדיבות אייל רווח, הקונדיטור של מסעדת "לה רפובליקה דה רוני מוטי"

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10