אוכל
בראוניז אספרסו ללא קמח
אם בראוניז בטעם אספרסו הולכים נהדר עם כוס קפה או תה, תחשבו כמה נפלא הם יכולים להיות ללא גלוטן בכלל. עינת מזור, שפית לתזונה בריאה, מוכיחה שאפשר בריא ומתוק יחד
בראוניז אספרסו אפיק גבאי

עינת מזור היא שפית לתזונה בריאה, ובסדרת המתכונים בשיתוף "אוכל ורק אוכל" היא חולקת איתנו מתכונים נפלאים למאכלים טעימים ללא גלוטן. את מקומו של הקמח הלבן תופסת תערובת קמחים ללא גלוטן המורכבת מקמחים שונים: טפיוקה, אורז, שקדים ויחד איתם גם קסנטאן. כל מתכון מתחיל בהכנת תערובת הקמחים השווה ל-4 ו- ¾ כוסות.

 

אין צורך להשתמש בכל תערובת הקמח שהתקבלה, אלא רק בכמות המצויינת במתכון עצמו.
אם נשאר לכם עודף קמח, השתמשו בו למתכון נוסף של עינת, למשל:
חיתוכיות לימון

קלצונה איטלקי במילוי ירקות וגבינת מוצרלה

מקלות פרמז'ן

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 16 יחידות | תבנית 20X20 | רמת קושי: קל

מצרכים לתערובת קמחים:


2 כוסות קמח טפיוקה


2 כוסות קמח אורז לבן


¾ כוס קמח סורגום או קמח שקדים


2 כפיות קסנטאן


 

לבראוניז:
150 גרם חמאה רכה


¼ 1 כוסות סוכר


½ 1 כוסות ממרח נוטלה או ממרח שוקולד אחר ללא גלוטן


4 ביצים


3 כפות קפה אספרסו, פושר


2/3 כוס (80 גרם) מתערובת הקמחים


6 כפות אבקת קקאו


קורט מלח



לפיזור מעל:
½ כוס אבקת סוכר


1 כף אבקת קקאו


1 כפית אבקת נס קפה


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מרפדים תבנית בראוניז  בנייר אפייה.
  • מערבבים לפי הסדר את החומרים בקערה לתערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים למשך 30-35 דקות או עד אשר קיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא עם פירורים מעטים עליו. מצננים.
  • מערבבים את אבקת הסוכר, הקקאו ונס הקפה
  • מעבירים למסננת ומפזרים מעל לעוגה .

המתכון באדיבות עינת מזור, שפית לתזונה בריאה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10