אוכל
פיצה מרגריטה ללא קמח
איך מכינים פיצה ללא גלוטן? אם תשאלו את עינת מזור, שפית לתזונה בריאה, היא תאמר לכם שבקלי קלות בעזרת טריק אחד קטן
פיצה מרגריטה אפיק גבאי

עינת מזור היא שפית לתזונה בריאה, ובסדרת המתכונים בשיתוף "אוכל ורק אוכל" היא חולקת איתנו מתכונים נפלאים למאכלים טעימים ללא גלוטן. את מקומו של הקמח הלבן תופסת תערובת קמחים ללא גלוטן המורכבת מקמחים שונים: טפיוקה, אורז, שקדים ויחד איתם גם קסנטאן. כל מתכון מתחיל בהכנת תערובת הקמחים השווה ל-4 ו- ¾ כוסות.

 

אין צורך להשתמש בכל תערובת הקמח שהתקבלה, אלא רק בכמות המצויינת במתכון עצמו.
אם נשאר לכם עודף קמח, השתמשו בו למתכון נוסף של עינת, למשל:

קלצונה איטלקי במילוי ירקות וגבינת מוצרלה

פוקאצ'ה אמיתית ללא טיפת גלוטן

סמבוסק עם תרד ובזיליקום

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה 2 פיצות קטנות או אחת גדולה | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתערובת קמחים:

2 כוסות קמח טפיוקה


2 כוסות קמח אורז לבן


¾ כוס קמח סורגום או קמח שקדים


2 כפיות קסנטאן


 

לפיצה:

3 כוסות מתערובת הקמחים


2 כפיות שמרים יבשים


1 כפית סוכר


1-¼ 1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים


½ כפית מלח


3 כפות שמן זית


 

לרוטב:
400-500 גרם רוטב לפיצה, ללא גלוטן


300 גרם מוצרלה או גבינה קשה אחרת מגוררת או פרוסה


חופן עלי בזיליקום


 

הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את קמח כרגיל ללחם, סוכר, שמרים, מים (בהדרגה), מלח ושמן.
  • מערבלים במהירות נמוכה 4 דקות, עד לקבלת כדור בצק גמיש ומעט דביק.
  • משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במקום חמים ולח במשך 30-45 דקות.
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.

 

הרכבת הפיצה ואפייתה:

  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 24 ס"מ (אפשר גם לרדד בין שני ניירות אפייה) ומניחים את הבצק בתבנית.
  • מורחים בנדיבות רוטב על הבצק, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים את הגבינה.
  • אופים כ 10-15 דקות, עד שהגבינה נמסה ושולי הבצק זהובים.
  • מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.

המתכון באדיבות עינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" נטול גלוטן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10