אוכל
סמבוסק ללא גלוטן עם תרד ובזיליקום
המאפה המזרח-תיכוני שכולנו כל-כך אוהבים לאכול מגיע אלינו בגרסה בריאה ללא קמח לבן. איך זה אפשרי? עינת מזור, שפית לתזונה בריאה, מצאה טריק גאוני
סמבוסק ללא גלוטן אפיק גבאי

עינת מזור היא שפית לתזונה בריאה, ובסדרת המתכונים בשיתוף "אוכל ורק אוכל" היא חולקת איתנו מתכונים נפלאים למאכלים טעימים ללא גלוטן. את מקומו של הקמח הלבן תופסת תערובת קמחים ללא גלוטן המורכבת מקמחים שונים: טפיוקה, אורז, שקדים ויחד איתם גם קסנטאן. כל מתכון מתחיל בהכנת תערובת הקמחים השווה ל-4 ו- ¾ כוסות.

 

אין צורך להשתמש בכל תערובת הקמח שהתקבלה, אלא רק בכמות המצויינת במתכון עצמו.
אם נשאר לכם עודף קמח, השתמשו בו למתכון נוסף של עינת, למשל:

קלצונה איטלקי במילוי ירקות וגבינת מוצרלה
פוקאצ'ה אמיתית ללא טיפת גלוטן

פיצה מרגריטה

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 20 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתערובת קמחים:

2 כוסות קמח טפיוקה


2 כוסות קמח אורז לבן


¾ כוס קמח סורגום או קמח שקדים


2 כפיות קסנטאן


 

לסמבוסק:
3 כוסות מתערובת הקמחים


2 כפיות שמרים יבשים


1 כפית סוכר


1-¼ 1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים


½ כפית מלח


3 כפות שמן זית


 

למלית:
1 כף שמן זית כתית טהור


4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות


2 כוסות עלי תרד


2 שיני שום, קצוצות


1 בצל, פרוס


1 חלמון ביצה


מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


ביצה להברשה


מעט תבלין אורגנו או זרעי שומשום


הכנת בצק סמבוסק:

 

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את תערובת הקמחים, הסוכר, השמרים, המים, המלח והשמן.
  • מערבלים במהירות נמוכה 4 דקות, עד לקבלת כדור בצק גמיש ומעט דביק.
  • משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במקום חמים ולח במשך 30-45 דקות .

 

הכנת המלית:

 

  • מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים מומלחים עד לריכוך (כ-20 דקות).
  • מסננים את המים ומועכים את תפוחי האדמה.
  • מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומטגנים את הבצל והשום על אש בינונית כ-4 דקות.
  • מוסיפים את התרד, המלח והפלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות או עד שהבצלים מתרככים ומשחימים.
  • מורידים מהאש, מעבירים לקערת תפוחי האדמה ומערבבים.
  • טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

 

הרכבת הסמבוסק:

 

  • מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח בקמח ללא גלוטן לעובי של כרבע ס"מ.
  • קורצים עיגולים בעזרת כו ס(קוטר של כ-8 ס"מ) או קוטר 10-14 ס"מ לסמבוסק גדול יותר.
  • מניחים ½ כף שטוחה של מלית למיני סמבוסק או 2 כפות לסמבוסק גדול יותר, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות היטב (עם מזלג).
  • מניחים בתבנית אפייה, משאירים רווחים, מברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום.
  • אופים כ 7-10 דקות עד להזהבה.
  • מגישים חם.

 

המתכון באדיבות עינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" נטול גלוטן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10