אוכל
קריר ושוקולדי • חטיף טעמי ביתי
לוטם אליקים לא נותנת לחום להכניע אותה, ומכינה חטיפי טעמי קטנים שיחכו לכם בפריזר בכל פעם שיתחשק לכם נשנוש מתוק. כבר אמרנו שהמתכון נורא קל?
לא תאמינו כמה זה קל. חטיף טעמי ביתי אפיק גבאי

אין כמו שחיתות של שוקולד! אני יכולה לאכול שוקולד בכל מצב ואחרי כל ארוחה, הוא פשוט גורם לי לחייך. 
גם החטיף הזה מגיע בקטן, ניתן לשמור אותו בהקפאה בקופסא אטומה לאורך זמן ולהוציא אותו לפני שאורחים חשובים מגיעים: 5 דקות הפשרה בחוץ והחטיף מוכן לאכילה. מדובר במתוק שיקצור מחמאות מכולם, ממליצה לכם להשאיר לכם כמה במקרר כי אחרי 2 דקות הכל יחוסל. את החטיף הזה בן הזוג שלי מסוגל לאכול שהוא קפוא-קפוא מרוב שהוא טעים!

 

בטורים הקודמים של לוטם אליקים:

קוקילידה לוטוס בהכנה ביתית

מילקי קוקי • פאי אוריאו-נוטלה-פתי בר
מיני קישים בשעה (כולל אפיה!)

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 25-30 יחידות | תבנית 25X25 |קושי: בינוני

מצרכים לתחתית:

200 גרם שוקולד מריר


400 גרם פקאן סיני (4 כוסות)


200 גרם שקדים מולבנים טחונים ( 2 כוסות)


400 גרם שוקולד נוטלה (לגרסת הפרווה כל ממרח שוקולד שהוא פרווה)


 

לציפוי הגאנש:
200 גרם שוקולד מריר


220 גרם שמנת מתוקה


100 גרם שוקולד לבן


כף שמן


הכנת התחתית:

  • ממיסים את השוקולד המריר, מוסיפים אליו את הנוטלה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • טוחנים במעבד מזון את הפקאן סיני והשקדים ומוסיפים לבלילה.
  • מערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • משטחים את התערובת בתבנית מיישרים ומקפיאים כחצי שעה.

הכנת הציפוי:
  • יוצרים גאנש: ממיסים במיקרו את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר.
  • יוצקים את הגאנש על התחתית הקפואה ומחזירים להקפאה מינימום חצי שעה.
  • חותכים את הריבועים באורך סנטימטר וחצי רוחב על 4 סנטימטר אורך.

לעיטור "יוקרתי" (לא חובה):
  • ממיסים במיקרו במשך 30 שניות 100 גרם שוקולד לבן - זהירות לא לשרוף את השוקולד!
  • מוסיפים לשוקולד כף שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את השוקולד לתוך שקית זילוף קטנה/שקית אוכל ועושים חור קטן בשפיץ.
  • בעזרת השקית זילוף מזלפים בעדינות קווים קטנים.
  • ממתינים שהשוקולד יתקשה ומחזירים להקפאה מינימום חצי שעה לפני ההגשה.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10