אוכל
קראמבל שזיפים בברנדי • מתכון קייצי וממכר
הקונדיטור אייל רווח הופך את השזיפים החמצמצים לקינוח משגע: קראמבל מתקתק שמוכן תוך 30 דקות אפייה ומפזר ריח ממכר בכל הבית
חמיצות פוגשת מתיקות. קרמבל שזיפים בברנדי אפיק גבאי

כמה טיפים חשובים כשרוצים להכין קראמבל איכותי וטעים במיוחד:

  • שימוש בחמאה קרה הוא בגדר חובה. אם משתמשים בחמאה רכה יווצר לנו בצק ולא תערובת פירורית כמו שאנחנו רוצים.
  • שימו לב לא לעבד את תערובת הפירורים זמן ממושך על-מנת שהחמאה לא תתחמם.
  • אם אין ברשותכם מעבד מזון, ניתן להכין את הקרמבל בצורה ידנית: ערבבו את המצרכים ובעזרת שתי הידיים שפשפו את החומרים היבשים עם החמאה עד שנוצרים פירורים.
  • אם רוצים קראמבל עם גושים גדולים יותר, ניתן להוסיף כף או שתיים של מים לתערובת תוך כדי ההכנה.

בטורים הקודמים של אייל רווח:

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות4 קערות אישיות חסינות חום או תבנית פיירקס בינונית | רמה: קל

מצרכים:

 

10 שזיפים מגולענים וחצויים


6 כפות ברנדי


5 כפות סוכר חום


כפית קורנפלור



לקרמבל:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


1/2 כוס קמח לבן


1/4 כוס סוכר לבן


1/3 כוס שקדים טחונים

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את השזיפים עם הברנדי, הסוכר החום והקורנפור.
  • מכניסים את כל מרכיבי הקראמבל למעבד מזון עם להב מתכת.
  • מפעילים בפולסים עד שנוצרת תערובת חולית.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מעבירים את השזיפים לקערות ומכסים עם תערובת הקרמבל.
  • אופים כ-30 דקות עד שמשחים מעט.
  • מצננים, ומגישים חמים עם כדור גלידת וניל מעל.

המתכון באדיבות אייל רווח, הקונדיטור של מסעדת "לה רפובליקה דה רוני מוטי"

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10