אוכל
לאירוח מושלם • מקלות מלוחים ב-10 דקות
איך מכינים מקלות בצק עלים לנשנוש מלוח לפני הארוחה? לוטם אליקים מסבירה, שלב אחרי שלב, איך מכינים את המאפה הכי קל שיש עם כל המילויים שתוכלו לחשוב עליהם
מאפה שמוכן ב-10 דקות! מקלות בצק עלים אפיק גבאי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים:

בצק עלים קפוא של כל חברה


 

מליות שונות:


ממרח עגבניות


ממרח פסטו


ממרח פלפלים


פרמז'ן


ממרח זיתים


ממרח ארטישוק


אופן הכנה:

 

  • מפשירים את הבצק.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקמחים את השולחן עבודה במעט קמח וחותכים חתיכה מהבצק בגודל A4.
  • מרדדים מעט את הבצק כדי שהמאפה יהיה יותר דק ונעים לאכילה.
  • מסדרים את הבצק כשהחלק הרחב פונה כלפי הגוף שלכם.
  • בוחרים ממרח שאוהבים ובעזרת מרית מורחים את הממרח על כל הבצק (שכבה דקה).
  • מקפלים את הבצק לחצי חלק צר לחלק צר.
  • מורחים ביצה מעל הבצק ומפזרים שומשום.
  • חותכים פסים בעובי אצבע בעזרת גלגלת ואז מגלגלים בתנועות סיבוביות.
  • מכניסים את המאפים לתנור שחומם מראש.
  • המקלות מוכנים ברגע שהבצק מזהיב (בערך 10-15 דקות).
  • לידרוג ההגשה ניתן לצרף כל מיני סוגי של גבינות/ יוגורט.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של לוטם שם תקבלו הצצה לאירועים שהיא עורכת
מייל: lotem.elyakim@gmail.com
טלפון: 054-998-8716

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10