אוכל
קרם מסקרפונה ושברי קראמבל ברוטב פירות יער
 קרם מסקרפונה ושברי קראמבל ברוטב פירות יער   צילום : אנטולי מיכאלו 
השף ערן צור ממסעדת The Local מציג מתכון לקינוח פשוט, מרשים וטעים במיוחד, קרם מסקרפונה עשיר, עם שברים של קראמבל פריך ורוטב פירות יער חמצמץ

במיוחד בשביל הארוחה שבה רוצים להרשים את האורחים בלי יותר מאמץ, הקינוח הזה שמשלב קרם מסקרפונה עשיר ורך עם קראמבל חמאתי ופריך ולבסוף רוטב פירות יער חמצמץ הוא השילוב המושלם.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

לקרם:


250 גרם גבינת מסקרפונה


250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)


80 גרם סוכר


2 מקלות וניל (או כף תמצית וניל)


 

לשברי הקראמבל:


100 גרם סוכר


100 גרם קמח


70 גרם חמאה רכה


 

לרוטב פירות היער:


50 גרם פירות יער טריים (או קפואים)


2 כפות סוכר


כוס מים


גרדת לימון מלימון שלם

קרם מסקרפונה:

  • מניחים את כל המוצרים (גבינה, שמנת, סוכר ו-וניל) במיקסר.
  • מתחילים לערבב במהירות נמוכה ולאחר כמה שניות מגבירים את המהירות לדקה עד דקה וחצי עד לקבלת מרקם אחיד ויציב (שמזכיר קצפת).
  • שומרים במקרר עד ההגשה.

 

שברי קראמבל:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מניחים את כל המרכיבים (סוכר, קמח וחמאה רכה) במיקסר ומקציפים במהירות נמוכה כ-2-3 דקות עד להיווצרות בצק אחיד ולא יותר.
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעובי של כ-5 מ"מ.
  • מכניסים לתנור ואופים בין 10-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  • מקררים את הבצק שעה בטמפרטורת החדר ומפוררים אותו לשברים קטנים עם הידיים.

 

רוטב פירות היער:

  • מכניסים את כל המרכיבים (פירות יער, סוכר, מים וגרדת לימון) לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש , מבשלים עד כ-10 דקות על אש נמוכה ומדי פעם מערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט, מורידים מהגז.
  • ניתן לטחון את הרוטב וניתן להשאיר אותו כמות שהוא עם חתיכות הפירות בפנים, לפי איך שאוהבים.
  • מכניסים לצינון של שעה במקרר.

 

הרכבה והגשה:

  • מניחים בכוס בינונית עד גדולה 2 כפות עוגיות קרמבל, מעל יוצקים 2 כפות קרם מסקרפונה, שופכים מעט מהרוטב של פירות היער ובוזקים מעל עוד עוגיות קרמבל על הרוטב.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10