אוכל
ירקות צלויים בסילאן, סויה ושמן זית
 ירקות צלויים בסילאן, סויה ושמן זית   צילום : דניאל לילה 
השף אמיר קרונברג ממסעדה "גדרה 26" מציג את התוספת שתשדרג עבורכם כל ארוחה, ירקות חגיגיים וצלוים בתנור.

אם אתם כל שבוע מחפשים איזו תוספת מעניין להגיש הפעם בארוחה, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם. מגוון של ירקות שצלויים בתנור ברוטב טעים במיוחד. את הירקות צולים כולם ביחד, מה שגם חוסך עבודה, וגם יוצר משחק מרקמים ביניהם, כשחלקם כמעט מנסים וחלקם נותרים מעט מוצקים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ועשר דקות | 6-8 מנות | רמת קושי: קל

לזיגוג:

‏2 כפות שמן זית


‏2 כפות סילאן


‏2 כפות רוטב סויה כהה


‏2 כפות קטשופ


‏2 כפות חומץ תפוחים


מלח גס


‏8-7 גבעולי תימין


 

לירקות:

‏2 בצלים סגולים חתוכים גס


‏2 כרישות (החלק הבהיר בלבד) חתוכות למקטעים של כ-4 ס"מ


‏2 ראשי שום שלמים


‏2 גזרים חתוכים למקטעים של 4 ס"מ


‏2 זוקיני חתוכים למקטעים של 4 ס"מ


‏1 שומר חתוך לאורכו ל-8 חלקים


‏1 עגבנייה חתוכה ל-8 פלחים


 

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • ‏מערבבים את הירקות עם חומרי הזיגוג ומעבירים לתבנית.
  • צולים כ-50 דקות עד שהירקות מתרככים ומקבלים מעטה מבריק ושחום.
  • שומרים במקרר עד 3 ימים.

 

ירקות צלויים בסילאן, סויה ושמן זית דניאל לילה
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10