אוכל
פסטה אלי אוליו ירקות גינה ואספרגוס
 פסטה אלי אוליו ירקות גינה גרידת לימון ואספרגוס   צילום : פאולין שובל 
מיה סופינו ממסעדת פסטה מיאה עם מתכון לפסטה מרעננת עם ירקות ברוטב קליל ולימוני

לפעמים הכי כיף לאכול פסטה עם רוטב קליל שלא מכביד יותר מדי, עם המון ירקות, עקצוץ של לימון, ויין לבן. חגיגה של צבעים וטעמים טבעיים, והמתכון אפילו טבעוני!

סוג מתכון: טבעוני/פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 3-4 מנות | רמת קושי: בינוני

4 כפות שמן זית לכיסוי תחתית המחבת


5 שיני שום קלופות וחצויות לאורכם או לפי הטעם


קמצוץ מלח, פלפל שחור גרוס וצ'ילי גרוס


2 כפות עשבי תיבול, תימין, רוזמרן, בזיליקום, איזה שאוהבים


חצי כפית גרידת לימון טרייה


40 מ"ל יין לבן


חופן עגבניות שרי תמר חתוכות לחצי


12 גבעולי אספרגוס, חלוטים אלדנטה. אפשר אפילו טריים למיטיבי לכת


1 זוקיני חתוך לחצאיי עיגולים דקים

(סה"כ 3 כוסות ירקות לפי בחירה, אפשר גם להחליף את חלקם בתרד או מנגולד)

 

  • מחממים במחבת את השמן עם השום והתבלינים, ומטגנים מעט עד שהשום זהוב
  • מוסיפים את העגבניות, מטגנים מעט עד לתחילת יציאת נוזלים מהעגבניות
  • מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים יחד עד לתחילת התרככותם.
  • מוסיפים את היין ומבשלים יחד כדקה.
  • תוך כדי, מבשלים את הפסטה על פי ההוראות על גבי ההאריזה
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת + כף או שניים ממי הפסטה, עשבי התיבול והלימון ומקפיצים יחד.
  • מגישים מייד

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10