אוכל
פסטה ברוטב ארביאטה, זוקיני ובזיליקום
 פסטה ברוטב ארביאטה, זוקיני ובזיליקום   צילום : דוד חיון 
מיה סופינו ממסעדת פסטה מיאה עם מתכון לפסטה ברוטב עגבניות פיקנטי עם זוקיני ובזיליקום

משמעות המלה ארביאטה באיטלקית היא כועס/ עצבני, וזה בגלל חריפות הרוטב בזכות פלפל שטה גרוס ופלפל שחור המעניקים לרוטב את העקצוץ העצבני. בדרך כלל זהו רוטב פשוט רוטב עגבניות חריף. פשוט אבל נחמד.
הוורסיה שלי טיפה שונה, פיקנטית/חריפה עם עגבניות אבל על בסיס שמן זית.
אני לא זוכרת איך זה התחיל, אולי כמו הרבה דברים זה היה במקרה ובטעות, אבל מאז זו המנה האהובה עלי, פשטותה היא גאוניותה.

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 3-4 מנות | רמת קושי: בינוני

4 כפות שמן זית לכיסוי תחתית המחבת (לא להתקמצן)


4 שיני שום קלופות וחצויות לאורכם או לפי הטעם


4 פרוסות פלפל ירוק חריף טרי, לפי הטעם (אופציונאלי אך מומלץ)


מלח ופלפל לפי הטעם


קמצוץ שטה יבש וגרוס לפי הטעם


2 עגבניות תמר בשלות חתוכות לקוביות


1 זוקיני או חצי, לפי הגודל, חתוך לחצאיי ירח דקים


1 כף רוטב פומודורו/עגבניות (לא חובה)


400 גרם פסטה קצרה


סיר גדול עם מים רותחים עם כף מלח גס לבישול הפסטה

 

  • לחמם את השמן ולטגן מעט את השום והפלפל החריף הטרי עד להזהבתם
  • להוסיף את הזוקיני עד להזהבה עדינה
  • להוסיף את התבלינים היבשים ולערבב רגע
  • להוסיף את קוביות העגבנייה, לקחת חצי צעד אחורה כדי להימנע מהתזת השמן
  • לערבב יחד ולמעוך קלות את העגבניות בכף עץ "שיוציאו את המיץ"
  • להוסיף את רוטב העגבניות אם רוצים, בשלב זה ולערבב
  • בזמן הזה משבלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה
  • להוסיף למחבת את הפסטה, להקפיץ
  • להגיש, ולאכול מיד, אפשר ורצוי להוסיף גבינת פרמג'אנו מעל

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10