אוכל
עוגת סינמון רול בחושה
 עוגת סינמון רול בחושה   צילום : פני רבינוביץ' 
והפעם בטור של פני, עוגת סינמון רול בחושה, שמכינים ממש בקלות, בלי להתעסק עם שמרים והתפחות.

במזג אוויר גשום, בעיניי, אין דבר יותר כיפי מאשר להתכרבל מתחת לשמיכת פוך עם משקה חם לבחירתכם ופרוסת עוגה שמדיפה ניחוחות חורף. זוהי אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין, גדושה בריחות קינמון מפתים, בתוספת אגוזים לאקסטרה קראנץ', עוגה בחושה שמכינים בחמש דקות.

 

טוב אז אולי לא בדיוק חמש דקות אבל בהחלט אחת העוגות הבחושות המהירות המוצלחות שיצא לי להכין. ותודו שבחמש דקות נשמע יותר טוב מבערך 10 דקות, דקה לפה, דקה לשם תלוי כמה אתם זריזים ובסך הכל לא מלכלכים הרבה כלים. המקור של המתכון מגיע מכאן.

סוג מתכון: עוגה חלבית | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית אפייה מרובעת 25x36 | רמת קושי: קל

3 כוסות קמח


1/4 כפית מלח


1 כוס סוכר


שקית אבקת אפיה


1/2 1 כוסות חלב


2 ביצים


2 כפיות תמצית וניל


50 גרם חמאה מומסת


200 גרם חמאה רכה


1 כוס סוכר חום כהה


1 כף קינמון טחון


2/3 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)

 

לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר


5 כפות חלב או שמנת מתוקה+מים בחלקים שווים


1 כפית תמצית וניל

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • במיקסר שולחני או ידני מערבבים קמח, מלח, סוכר, אבקת אפיה, חלב, ביצים ותמצית וניל.
  • ברגע שהבלילה אחידה מוסיפים את החמאה המומסת.
  • שופכים את הבלילה לתבנית אפיה 25*36 ס"מ משומנת.
  • בקערה נוספת מערבבים את החמאה הרכה, הסוכר החום והקינמון עד שאחיד. מוסיפים את האגוזים.
  • בכפית מפילים את תערובת הקינמון בצורה שווה על בלילת העוגה שבתבנית ועם סכין יוצרים דוגמת שיש.
  • אופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא כמעט נקי לחלוטין.
  • בקערה טורפים את אבקת הסוכר, חלב ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  • שופכים על העוגה בעודה חמה.
  • ניתן להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.

 

עוגת סינמון רול בחושה פני רבינוביץ'

בשבוע שעבר פני הכינה לחם סודה אירי.

 

עוד מתכונים מעולים תוכלו למצוא בבלוג של פני, למה את לא מנצלת את הפוטנציאל שלך

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10