אוכל
עוגת אוכמניות וקראמבל פריך
 עוגת אוכמניות וקראמבל פריך   צילום : גיל גוטקין 
עוגה שמשלבת מרקם רך וכיפי של בצק חמאתי ואוכמניות, עם קראבל פריך מלמעלה. קל, פשוט וטעים!

הסוג האהוב עליי ביותר של עוגות בחושות הוא כאלה שמתחילות בערבול של חמאה וסוכר במיקסר. משהו בעוגות האלה, בזכות החמאה האוורירית הופך אותן לאווריריות ועשירות בו זמנית, ואין להן מתחרה. תוסיפו אוכמניות עסיסיות שמוסיפות גם רכות וגם מעט חמצמצות, ומעל לכל קראמבל אגוזי פריך, ומדובר בעוגה מושלמת לסוף הארוחה או לצד הקפה.

 

המקור של המתכון הוא פה, אצל Smitten Kitchen הנהדרת, שאמנם משתמשת באוכמניות טריות, אבל גם הקפואות עושות נהדר את העבודה, אבל חשוב להקפיד על הוספה שלהן קפואות, ולא לתת להן להפשיר ולהגיר נוזלים.

סוג מתכון: עוגה חלבית| זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית עגולה 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

לקראמבל:

40 גרם קמח


1/2 כוס (100 גרם) סוכר


1 כפית קינמון


50 גרם חמאה

 

לעוגה:

1 ו-3/4 כוסות (240 גרם) קמח


2 כפות (שקית של 10 גרם) אבקת אפיה


חצי כפית מלח


50 גרם חמאה רכה


3/4 כוס (150 גרם) סוכר


גרדה מלימון אחד


1 כפית תמצית או משחת וניל


1 ביצה


חבילה (350-400 גרם) של אוכמניות קפואות


1/2 כוס חלב


1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר להחליף באגוזים אחרים או להשמיט אם רוצים)

 

 

 

  • מחממים תנור ל-175 מעלות
  • מערבבים את כל מרכיבי הקראמבל חוץ מהחמאה בקערה קטנה.
  • קוצצים את החמאה לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה.
  • מועכים בעזרת האצבעות את קוביות החמאה תוך כדי ערבוב עם הקמח, הסוכר והקינמון, עד שנוצרים פירורים קטנים. נזהרים לא לעבד יותר מדי, שלא יצא בצק אחיד. מניחים את הפירורים בצד (ואם חם מאוד, במקרר)

 

 

עוברים להכנת העוגה:

 

  • בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים של העוגה, קמח, אבקת אפיה ומלח.
  • בקערת המיקסר שמים את החמאה הרכה, גרדת הלימון והסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה על מהירות גבוהה במשך 5-6 דקות, עד שמתקבלת תערובת רכה ואוורירית
  • מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבלים שוב לתערובת אחידה
  • מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים שליש מכמות החומרים היבשים, מיד אחרי חצי מכמות החלב, ואז שוב שליש יבשים, חצי חלב ואת השליש האחרון של היבשים. לא מערבבים יותר מדי כדי שלא ייצא בצק קשה מדי
  • מוסיפים לבצק את האוכמניות ומערבבים מעט עד שהן מתפזרות בתערובת.
  • משמנים מעט את התבנית העגולה ושופכים אליה את תערובת העוגה ומיישרים בעזרת מרית
  • מפזרים מעל התערובת את האגוזים הקצוצים
  • מעל האגוזים מפזרים את פירורי הקראמבל
  • אופים את העוגה בתנור 35-40 דקות עד שקיסם שמוכנס אליה יוצא עם פירורים יבשים ולא בלילה נוזלית
  • נותנים לעוגה להתקרר, פורסים ומגישים

 

עוגת אוכמניות וקראמבל פריך גיל גוטקין
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10