אוכל
פאי רועים עם עוף • מתכון מתוך סופר שי-לי
 פאי רועים עם עוף   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם פאי רועים, ארוחת הערב המשפחתית האולטימטיבית, בגרסא עם טוויסט בדמות בשר עוף

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי| תבנית בגודל 20*30 ס"מ | רמת קושי: בינוני

כוס + כף שמן זית


2 בצלים בינוניים קצוצים גס


1 גזר גדול חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ


4 שיני שום קצוצות גס


1 חבילה (600 גרם) שווארמה פרגית טרייה - טחונה


1/3 כוס יין אדום יבש


2 כפות עלי תימין


1 כף גדושה קמח רגיל או כפית קורנפלור


פירה מ-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ


מעט אגוז מוסקט טחון טרי


מלח ופלפל שחור גרוס

  • מוציאים את הפרגית מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית, בצל, גזר ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים בשר פרגית, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי פירור הבשר עד שמשנה את צבעו.
  • מוסיפים יין, תימין וקמח (אם משתמשים בקורנפלור מערבבים אותו עם היין בקערית נפרדת ורק אז מוסיפים למחבת), מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה.
  • מחממים מעט את הפירה במיקרוגל כדי לרכך אותו. מוסיפים כף שמן זית, מתבלים במעט אגוז מוסקט ומערבבים.
  • מכסים את תערובת הבשר בפירה (הכי טוב להניח את הפירה בשוליים של הכלי ולמרוח לכיוון המרכז).
  • אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהפאי זהוב.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10