אוכל
מתכון לעוף אפוי עם אננס ותפוחי אדמה
 עוף אפוי עם אננס ותפוחי אדמה   צילום : גיל גוטקין 
עוף בתנור שמכינים בקלי קלות עם תוספת מפתיעה של אננס מתקתק ותפוחי אדמה מתובלים

לפעמים הכי כיף לערבב עוף עם קצת תבלינים, להוסיף תפוחי אדמה, להכניס לתנור, ולתת לו לעשות את העבודה ולמלא את הבית בריח נהדר. התוצאה היא ארוחה מלאה שהכנתם בקלות, בלי ללכלך יותר מדי כלים, וכמעט בלי עבודה.

 

הפעם בחרתי לשדך לעוף אננס טרי (אפשר להשתמש גם במשומר) ותבלינים שהפכו את הארוחה לשילוב מושלם בין המזרח התיכון לאסיה. ראש השום השלם שמוסיפים מעל הופך למתקתק וכיפי במיוחד, ומוסיף המון.

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4 מנות | רמת קושי: קל

4 כרעיים (או רגליים - פולקע, מה שאוהבים) של עוף


קוביות מחצי אננס, או מחצי קופסת שימורים (מסוננות מהנוזלים)


כפית פפריקה חריפה


חצי כפית סילאן


5 כפות שמן זית


מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם


ענף טימין (אפשר גם קצת טימין מיובש במקום)


ראש שום


1 קילו תפוחי אדמה

 

  • מערבבים בקערה את האננס, הפפריקה, הסילאן, שמן הזית הטימין, המלח והפלפל (אם משתמשים באננס טרי, כדאי גם למחוץ מעט את החלק הפנימי הסיבי, כי להוסיף מעט מיץ).
  • מוסיפים את העוף לקערת הרוטב, מערבבים היטב, ונותנים לו לנוח במרינדה לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אחרי חצי שעה, מסדרים את העוף בתבנית מלבנית (או בתבנית התנור, כשהיא מכוסה בנייר אפייה), ושומרים את המרינדה בצד.
  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה, חותכים אותם לאורכם לרבעים (ואם הם ממש גדולים, לשמיניות), ומסדרים לצד העוף בתבנית.
  • שופכים מעל תפוחי האדמה את המרינדה שנשארה בקערה. הרוטב לא יכסה אותם לגמרי, וזה בסדר.
  • חוצים את ראש השום השלם לרוחבו, ומניחים את שני החצאים בצידי התבנית. אם כמה שיניים נפרדות מהראש, מפזרים גם אותן בתבנית.
  • אופים כשעה בתנור, עד שהעוף שחום ומוכן. אם נדמה שתפוחי האדמה משחימים עוד לפני חלוף השעה, מכסים את התבנית עם נייר כסף, וממשיכים לאפות עד שהעוף מוכן.

 

עוף אפוי עם אננס ותפוחי אדמה גיל גוטקין
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10