אוכל
מתכון לבומבלינו • סופגניות איטלקיות מתוקות
 בומבלינו - סופגניות איטלקיות   צילום : מיטל סולומון 
הן ארוכות, זהובות ומצופות בתערובת מתוקה של סוכר וקינמון • תכירו את הבומבלינו, סופגניות איטלקיות שקשה להפסיק לאכול, והן אפילו טבעוניות!

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 12+ שעות6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

500 גרם (½ 3 כוסות) קמח


300 מ"ל (¼ 1 כוסות) מים


1 כפית שמרים יבשים או 1 כף שמרים טריים


כפית מלח


1 כף שמן זית


שמן, לטיגון עמוק



לציפוי:
½ כוס סוכר


½ כפית קינמון


 

להגשה:
גנאש שוקולד


  • שופכים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מוסיפים את השמרים ולשים עוד 3 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 4 דקות, עד שהתקבל בצק אחיד וחלק.
  • מחזירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח כשעה בטמפרטורת החדר.
  • מחלקים לחמישה כדורים, שמים כל כדור בשקית ניילון ומעבירים למקרר למנוחה של 24 שעות, במהלכה יתפתח המרקם והטעם של הסופגניה. לאחר מנוחה של 24 שעות הבצק מוכן.
  • מכינים את הציפוי: שמים את הקינמון והסוכר בקערה, מערבבים ומעבירים לצלחת שטוחה.
    מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • מחלקים כדור בצק ל-5 ומותחים את החלקים בעדינות ליצירת נחשים ארוכים.
  • מצפים כל נחש בציפוי הסוכר והקינמון ומעבירים לשמן לטיגון של 2-3 דקות או עד להזהבה.
  • מוציאים לנייר סופג וחוזרים על הפעולות עם שאר כדורי הבצק.
  • מגישים ביחד עם גנאש שוקולד לטבילה.

 

המתכון באדיבות שחר ברנע, שף רשת המסעדות האיטלקיות רפאלו

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה:

סופגניות ודונאטס

לביבות תפוחי אדמה

ברלינר - סופגניות גרמניות קלאסיות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10