אוכל
לחם פטנט: לחם "בולקלך" • מתכון מתוך סופר שי-לי
 לחם "בולקלך"   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם מתכון ללחם פטנט, שעשוי מכדורים קטנים, שכל אחד תולש לעצמו אחד מהם. מושלם לארוחה משפחתית!

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | תבנית בקוטר 28 ס"מ | רמת קושי: בינוני

1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים מפוררים


1 כף סוכר


1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים חמימים


1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח לחם


1/3 כוס שמן זית


1 כפית גדושה מלח

 

לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים


שומשום

 

לשימון:
תרסיס שמן זית

מכינים את הבצק ומתפיחים:
  • ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים.
  • משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  • מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת.
  • משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מרכיבים את הלחם, מתפיחים שוב ואופים:
  • מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק.
  • מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
  • מסדרים את הכדורים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את כיפות הבצק בביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
  • אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהלחם זהוב.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10