אוכל
סלט קיסר עם סלמון מעושן • מתכון מתוך סופר שי-לי
 סלט קיסר עם סלמון מעושן   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם מתכון לגרסא קלילה לסלט הקיסר הקלאסי, עם סלמון מעושן וגבינת פיקורינו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

2 ראשי חסה ערבית, מופרדים לעלים שטופים ומיובשים היטב


2 קופסאות סלמון מעושן, מסוננות היטב מנוזלים


1/2 כוס שבבי גבינת פקורינו גד (בעזרת הקולפן)

 

לקרוטונים:
1 ג'בטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ


1 כף שמן זית

 

לרוטב:
1 חלמון מביצה גדולה (L)


1 כף גדושה חרדל דיז'ון חלק


5 פילטים של אנשובי


1 כף מיץ לימון


1 כף חומץ בן יין לבן


1 שן שום גדולה קצוצה דק


1/3 כוס שמן זית


1/3 כוס שמן חמניות או תירס

 

להגשה:
1/2 כוס שבבי גבינת פרמזן

מכינים את הקרוטונים:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מערבבים קוביות ג'בטה ושמן זית בקערה.
  • מפזרים בתבנית.
  • אופים בתנור החם 10-8 דקות עד שהקרוטונים זהובים.
  • מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

מכינים את הרוטב:
  • מרסקים חלמון, חרדל, אנשובי, מיץ לימון, חומץ ושום בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף דק תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך.
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. במידה וסמיך מדי מוסיפים מעט מים או מיץ לימון.

מרכיבים את הסלט:
  • מניחים עלי חסה בצלחת הגשה ומעליהם את הסלמון המעושן, יוצקים רוטב ומפזרים קרוטונים וגבינת פקורינו.
  • מגישים מייד.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10