אוכל
ספרינג רול ברוטב מושלם • מתכון מתוך סופר שי-לי
 ספרינג רול ברוטב מושלם   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם מתכון לנשנוש או ארוחה קלה טעימה ובריאה, ספרינג רול במילוי אטריות וירקות, עם רוטב שהוא שוס אמיתי!

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 05 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 10 רולים | רמת קושי: קל

10 דפי אורז


100 גרם אטריות שעועית מושרות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות


חביתה עבה מ-4 ביצים


5 אספרגוסים חלוטים או 10 תרמילי שעועית ירוקה חלוטה


1 מלפפון חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים


1 גזר חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים


1 פלפל אדום חתוך לגפרורים דקים


עירית חתוכה למקטעים באורך 6 ס"מ


40 עלי נענע


לרוטב המושלם:
1/4 כוס מים


1 כף גדושה סוכר חום בהיר


1 בצל שאלוט קצוץ דק


1 שן שום קצוצה דק


1/2 פלפל צ'ילי פרוס לעיגולים דקים


1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק


1/3 כוס מיץ ליים או לימון


1/4 כוס רוטב דגים


1/4 כוס רוטב סויה

מכינים את הרוטב:
  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערה עד שהסוכר נמס.
  • משהים כ-15 דקות למיזוג טעמים.

מכינים את האטריות לרולים:
  • מסננים את האטריות מהמים הקרים ומעבירים לקערה.
  • יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים כ-10 שניות ומעבירים למסננת.

מרכיבים את הרולים:
  • מרטיבים מגבת ופורסים על משטח עבודה.
  • מכינים קערה עם מים קרים.
  • טובלים דף אורז אחד במים ומוציאים מיד. מניחים על המגבת הרטובה.
  • מניחים על השליש העליון של דף האורז שורה של 4 עלי נענע כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).
  • מניחים מעל ירקות, חביתה ואטריות שעועית. מתחילים לגלגל לגליל הדוק, במחצית הדרך מקפלים פנימה את צידי הדף וממשיכים לגלגל.
  • מגישים את הרולים עם הרוטב.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10