אוכל
טעם של מסעדה: מתכון לפילה סלמון וריבת בצל
 פילה סלמון בריבת בצל   צילום : יחצ 
פילה סלמון ברוטב מתקתק ולא שגרתי של ריבת בצל. מושלם לארוחת ערב ואפילו לארוחה חגיגית

שנת 2016 נמצאת כבר בפתח וזה בדיוק הזמן לחשוב קדימה, לשנות, לחדש, לעורר ולאתגר. זה קורה בכל התחומים ולא פוסח על תחום האוכל, שכבר מזמן חרג מתפריטים מקובעים שלא משתנים. התחרות הגדולה בין בתי בקפה והמסעדות, מחייבת את הבעלים והשפים לחשוב ולייצר כל הזמן טעמים חדשים ומראות מעוררי תאבון על הצלחת שמוגשת לכם.

 

גם קפה ג'ו, אחד מרשתות הקפה הוותיקים בארץ, מחדש את התפריט שלו לשנת 2016, תחת ניצוחו של השף, רם ענתבי, מתחדשת עם תפריט אוכל חדש.

 

בהמשך למגמת הבריאות, הרשת משיקה קטגוריה חדשה של מזונות-על (Super Food), שניתן להוסיף למנות השונות. הרשת משדרגת באופן משמעותי את ארוחת הבוקר הקלאסית ומרחיבה את מגוון ארוחות הבוקר הנוספות. קטגוריה חדשה נוספת היא מנות ראשונות במחיר אחיד של 29 ₪, שנותנות תמורה הולמת למחיר (Value for Money). לתפריט התווספו גם מנות הספיישל והדגים, מנות של פסטה טרייה, התפריט הטבעוני גדל וקינוחים חדשים מוצעים לסועדים. 22 המנות החדשות מבטיחות שכל אחד ימצא בתפריט את מה שהוא אוהב לאכול.

 

לכבוד ההשקה ביקשנו מהשף, רם ענתבי, לשתף אותנו באחד המתכונים האהובים עליו על מנת שתוכלו להתרשם עוד לפני שהגעתם למקום.

 

ארוחת בוקר בריאה רונן מנגן

סוג מתכון: פרווה| זמן הכנה: 90 דקות| 2 מנות | רמת קושי: בינוני

פילה סלמון רונן מנגן

לדג:


2 נתחים של פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד


6 כפות סויה בהירה


6 כפות סילאן


משרים יחדיו כ-3-6 שעות לפני ההכנה


 

 

לריבת הבצל:


1 בצל סגול פרוס דק


5 כפות סוכר


1/4 כוס יין אדום


1/4 כוס חומץ בלסמי


3 גבעולי טימין


2 עלי דפנה


3 גרגרי פלפל אנגלי


 

אופן הכנה:

מניחים את כל המרכיבים בסיר בישול קטן

מבשלים על אש קטנה כ-40 דק או עד לקבלת מרקם סמיך של דבש

יש לערבב מדי פעם

 

לתוספת:

2 כוסות קוסקוס מלא מבושל

1/2 כוס קוביות בטטה צלויות

7 עגבניות שרי חצויות

4 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

3 כפות בצל סגול קצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך גס

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני

מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כ-2 דקות

מוסיפים קוסקוס מלח ופלפל ומקפיצים עוד כדקה

 

אופן הרכבת המנה:

במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הדג משני הצדדים

מעבירים את שני נתחי הדג לתבנית עם נייר אפייה ויוצקים מעל את ריבת הבצל באופן שווה

מכניסים לתנור מחומם מראש על 220 מעלות ל-10 דקות בלבד

במקביל מכינים את התוספת

מסדרים את התוספת על שתי צלחות הגשה

מניחים את פילה הדג על התוספת

יוצקים מן הרוטב על הדג

מניחים מעט נבטי חמנייה לצד הדג ומגישים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10