אוכל
פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול • מתכון מתוך סופר שי-לי
 פלפלים ממולאים באורז מלא ועשבי תיבול   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם מתכון למנה המנחמת האלטימטיבית, פלפלים ממולאים, בגרסא קצת יותר בריאה

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 90 דקות | 6 ממולאים | רמת קושי: בינוני

6 פלפלים בינוניים מרוקנים ומוכנים למילוי

 

למלית:
3 כפות שמן זית


1 בצל גדול קצוץ דק


4 שיני שום קצוצות דק


1/4 1 כוסות אורז מלא


1 כפית פפריקה מתוקה


1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה נענע)


מלח ופלפל שחור גרוס


 

לרוטב:
4 כוסות מים רותחים


1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות


 

להגשה:
רבעי לימון

  • מחממים מחבת עמוקה או סיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן.
  • מוסיפים פפריקה ועשבי תיבול, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • מערבבים מים וממרח עגבניות בסיר אחר ורחב שיכול להכיל את כל הפלפלים. מוסיפים מחצית מהנוזל לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהאורז מבושל למחצה וכל הנוזלים נספגו בו.
  • ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז עד ל-3/4 מגובהם ומניחים בצפיפות בתוך הסיר עם הנוזל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 50-40 דקות עד שהאורז מוכן.
  • מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה. מגישים עם פלחי לימון.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10