אוכל
מלבי מוקצף • מתכון מתוך סופר שי-לי
 מלבי מוקצף   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם מתכון למלבי בגרסא מקורית, מוקצפת ואוורית במיוחד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 6 שעות | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

1 ליטר חלב 3%


2/3 כוס (130 גרם) סוכר


100 גרם חמאה חתוכה לקוביות


3/4 כוס פחות כפית (100 גרם) קמח רגיל


1 כף מי ורדים (לא תמצית)


קינמון טחון


פיסטוקים קלופים ושבורים גס

  • מבשלים חלב וסוכר בסיר בינוני תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס.
  • בינתיים ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה.
  • מוסיפים את הרביכה לתערובת החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
  • ממשיכים לבשל כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהתערובת סמיכה ומבעבעת (לא נורא אם נותרו גושי קמח קטנים - הם ייעלמו בהקצפה).
  • מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים מי ורדים ומקציפים כ-10 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת קרה ואוורירית.
  • יוצקים לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  • שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
  • זורים קינמון, מפזרים פיסטוקים ומגישים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10