אוכל
פירות, שוקולד ופיסטוק: אגסים בשלושה צבעים • מתכון מתוך סופר שי-לי
 אגסים בשלושה צבעים   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם מתכון לקינוח קל הכנה, טעים ומיוחד. אגסים מצופים בשוקולד ופיסטוק, שיעשו לכם את הסופ"ש. וזה אפילו פרווה וטבעוני

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 8 מנות | רמת קושי: קל

8 אגסים בינוניים קלופים עם הגבעול


3 כוסות (720 מ"ל) מיץ תפוזים


2 כוסות (480 מ"ל) לבן חצי יבש


1/2 כוס (120 מ"ל) סילאן


2 מסמרי ציפורן


2 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות


סרט קליפה מ-1/2 תפוז


לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


1 כף שמן חמניות או תירס


לציפוי פיסטוק:
1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים, קצוצים גס

מכינים את האגסים:
  • מחממים מיץ תפוזים, יין לבן, סילאן, ציפורן, ג'ינג'ר וקליפת תפוז מגוררת בסיר רחב ומביאים לסף רתיחה.
  • משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים שוב לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים (הופכים את האגסים מדי פעם תוך כדי בישול).
  • מצננים היטב. שלב זה ניתן להכין יום מראש.

מרכיבים את המנה ומגישים:
  • מסננים את האגסים ומייבשים היטב בנייר סופג.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
  • מוסיפים כף שמן ומערבבים היטב.
  • טובלים את החצי התחתון של האגסים בשוקולד המומס, ומנערים משאריות שוקולד.
  • טובלים את הרבע התחתון של האגסים בפיסטוק קצוץ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מצננים כשעה במקרר ומגישים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10