אוכל
מתכון לפאי רועים טבעוני
 פאי רועים טבעוני   צילום : גיל גוטקין 
אם חשבתם שהגירסא הבשרית של פאי רועים היא סופר טעימה, חכו שתטעמו את גרסת הפטריות, שהיא פשוט להיט!
סרטון

פאי רועים זו אחת ממנות החורף המנחמות הכי כיפיות שיש. הגרסא הטבעונית הזו טעימה לא פחות מהגרסא הבשרית, ואולי אפילו יותר. פירה תפוחי אדמה רך עם קצוות פריכים, פטריות צלויות עם בצל וצנוברים, מה צריך יותר מזה?

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 50 דקות | תבנית גדולה או 8 מנות אישיות | רמת קושי: בינוני

לפירה:
4-5 תפוחי אדמה בינוניים


2 כפות שמן זית באיכות טובה


ענף טימין


¼ כפית מלח

 

לראגו פטריות:
½ חבילה של פטריות שמפיניון


½ חבילה פטריות יער (אפשרי להחליט על שילוב סוגי הפטריות האהובים עליכם, העיקר שיהיו הרבה...)


1 יח' פטריות פורטובלו - לא חובה, אבל מאוד מוסיף לצבע ולטעם


3 כפות שמן זית


פלפל שחור גרוס ומלח לתיבול


אופציה: מעט אגוז מוסקט טרי לטעם

 

לתערובת הבצל והצנוברים:

1 בצל גדול חתוך לרבעים ולרצועות דקות


2 כפות שמן קנולה


¼ כוס צנוברים קלויים (על מחבת ללא שמן)

 

לפירה:

קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם שלמים עד לריכוך מלא. רצוי להוסיף למים חצי כפית מלח בזמן הבישול.
מסננים ומועכים לפירה עם שן הזית והמלח.
מניחים בצד לקירור.

 

לראגו פטריות:

מניחים מחבת רחבה על אש גבוהה, יוצקים לתוכה את השמן ומכניסים את הפטריות לצריבה קלה, זורים מעליהן פלפל שחור גרוס ומלח ומערבבים.
המהדרין מביניכם יכולים להקפיץ כל סוג של פטרייה בנפרד ולחבר אותן בסוף.
מנמיכים את האש ומניחים לפטריות להתבשל במיץ של עצמן (הפטריות מפרישות נוזלים).
מתקנים תיבול: אגוז מוסקט, פלפל ומלח.

 

לתערובת הבצל והצנוברים:
מטגנים את הבצל על אש נמוכה ומערבבים עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את הצנוברים הקלויים.
מוסיפים את תערובת הפטריות (הראגו) מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

 

להרכבת המנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
משמנים את תבנית הפיירקס/התבניות האישיות היטב.
יוצקים את הפירה למהדקים אותו היטב לתחתית הכלי - אפשרי לעשות את הפעולה עם הידיים או עם גב כף.
יוצקים את תערובת הפטריות והבצל ומהדקים היטב.
אופים בתנור שחומם מראש כ- 10-15 דק' - מוציאים ומגישים.


*** במידה ואופים בכלים אישיים אפשרי להגיש עם הכלי ולאכול את המנה בכפית - מומלץ להגיש סלט עלים ועגבניות לצד המנה
*** במידה ואופים בכלי פיירקס מרכזי אפשרי להגיש למרכז שולחן עם כף הגשה - ולהגיש ישירות מהכלי
*** אפשרי להפוך את המנה על תבנית ולהכניס לתנור לעוד מספר דקות כדי שהפירה יקבל צבע זהוב.


טיפ של רותה: אפשרי להמיר את פירה תפו"א בפירה בטטה - מבשלים באותו האופן - אך כדי "לקשור" את הפירה יש להוסיף לתערובת 2-3 כפות פירורי לחם דק

 

פאי רועים טבעוני גיל גוטקין

וקצת על הבריאות במתכון:


צנוברים - תרופה של הטבע... צנובר הוא זרע אכיל של עץ האורן
צנוברים עשירים בשומנים חד בלתי רוויים המסייעים להוריד את רמת כולסטרול בדם. צריכה קבועה של אגוזי אורן הסלע מגבירים את רמת הכולסטרול הטוב ומורידים את רמת הכולסטרול הרע בגוף.. הצנובר מעולה להורדת שומנים בדם, למניעת מחלות עורקים כליליות ולמניעת התקפי לב.


אכילת חופן צנוברים יכולה לעזור לכם בשמירה על משקל. מחקר מצא כי החלפת שומנים בלתי רוויים בריאים לשומנים רוויים יכולה לעזור לך לרדת במשקל מבלי להפחית את צריכת הקלוריות שלך ויתר על כן צנוברים יעילים מאוד בדיכוי תיאבון. הצנובר מכיל חומצה פינולנית המגרה ייצור CCK (כולציסטוקינין), הורמון שמאותת למוח שהקיבה מלאה ושבעה. הורמון זה לדיכוי תיאבון יכולים להקטין את צריכת מזון ב -37%.

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10