אוכל
מתכון לעוגת קוקוס, קלמנטינות ושוקולד מריר
 עוגת קוקוס, קלמנטינות ושוקולד מריר   צילום : ליטל מאירי 
עוגה כיפית וקלה להכנה, עם טעמים של חורף, מתאימה במיוחד לט"ו בשבט, והיא אפילו פרווה וטבעונית, כך שתתאים לכל השנה

חברתי הזמינה אותי לקטוף קלמנטינות מהעץ שלה. אני כאמור אוהבת את הטבע ואין כמו לקטוף פירות הישר מהעצים. בעודי קוטפת ומשתכרת מהריח, חשבתי איזו עוגה אכין בשילוב קלמנטינות. מילאתי את השקית בקלמנטינות כתומות ונפלה החלטה על עוגה טבעונית שתשלב קוקוס ושוקולד מריר ( שילוב נהדר). נקנו מצרכים, נעשו ניסויים, השכנים הגיעו לשאול לפשר הריחות הנהדרים, והופ! נולדה לה העוגה הנפלאה והנימוחה הזו.

 

העוגה מתאימה לט"ו בשבט ובכלל. מכיוון שהיא טבעונית היא תתאים כקינוח לאחר כל ארוחה.

 

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 2 אינגליש קייק או רינג 22 ס"מ | רמת קושי: קל/בינוני

300גרם שוקולד מריר פרווה


3 כפות קצפת צמחית


4 כפות חלב סויה

לעוגה
אחד וחצי כוסות קמח רגיל


1/2 כוס קוקוס טחון


1 שקיק אבקת אפייה


1 כוס סוכר לבן


2 כפות אבקת קקאו


1/2 כפית קינמון


1/2 כוס אגוזים


1 כוס מחית תפוחים ללא סוכר


1/2 כוס מיץ קלמנטינות סחוט טרי


1/4 כוס שמן קנולה


3/4 כוס חלב סויה


 

לקישוט העוגה
מעט קוקוס


קליפות הדרים מסוכרות

 

מחחמים תמור ל-180 מעלות.

 

מכינים את העוגה:

 

  • מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, קקאו וקינמון.
  • מוסיפים קוקוס, סוכר ומערבבים.
  • כעת מוסיפים את מחית התפוחים, את מיץ הקלמנטינות, את השמן ואת החלב. מאחדים לכדי עיסה ומוסיפים את האגוזים.
  • מעבירים לתבניות אינגליש קייק או רינג עגול, ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

 

מכינים את הציפוי:

  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערת זכוכית.
  • מוסיפים את הקצפת הצמחית ואת החלב סויה. ממיסים בפולסים קצרים את השוקולד עד להמסה מלאה.
  • כשהעוגה הצטננה, מורחים עליה את ציפוי השוקולד, מפזרים קוקוס ומקשטים בקליפות הדר.

 

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגיות קוקוס, שומשום ודבש בניחוח קפה.

 

רוצים עוד מתכוני עוגות בחושות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10