אוכל
נחמה בקערה: מתכון למרק ים תיכוני עם שעועית ועגבניות
 מרק ים תיכוני עם שעועית ועגבניות   צילום : רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר 
מרק חורפי ומנחם שמכינים בקלות ובמהירות, והוא מרגיש כמו תבשיל שעבר בישול ארוך במיוחד.

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 6 מנות | רמת קושי: קל

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת מוקפאת סנפרוסט


4 כפות שמן זית


1בצל, קצוץ


1/2 פלפל צ'ילי, פרוס דק


4 שיני שום, קצוצות


1 כף חומץ (מומלץ חומץ שרי או חומץ ענבים)


1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)


1 ליטר ציר ירקות /מים


2 עלי דפנה


1 כף סוכר


מלח


פלפל


1 כוס עלי תרד טריים, שטופים (לעיטור בהגשה)

 

  • מחממים סיר גדול וכבד עם שמן הזית , מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה ,מוסיפים את הצ'ילי והשום ,מערבבים ויוצקים את החומץ תוך כדי ערבוב. חשוב לשמור שהשום יישאר בהיר.
  • מוסיפים את העגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לרתיחה .
  • מוסיפים את השעועית, את ציר הירקות, את עלי הדפנה, את הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית כ - 45 דקות (חשוב לערבב תוך כדי בישול כדי שהמרק לא יישרף).
  • יוצקים לצלחות מרק עמוקות ומניחים בכל צלחת חופן תרד טרי.
  • מומלץ להגיש עם צנימים או לחם קלוי

 

מחפשים עוד מתכוני חורף? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10