אוכל
לזניית ירקות מטורטיות • מתכון מתוך סופר שי-לי
 לזניית ירקות מטורטיות   צילום : שני צדיקריו 
טריק גאוני להכנת לזניה: דפי טורטיה! יחד עם ירקות וגבינת מוצרלה, שי לי ליפא מכינה לזניה שכל אחד יכול להכין

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית קפיצית 26 ס"מ | רמת קושי: קל

6 טורטיות בקוטר 26 ס"מ


לירקות:
3 כפות שמן זית


1 בצל גדול קצוץ גס


4 שיני שום קצוצות גס


1 גזר בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ


מלח ופלפל שחור גרוס

 

לרוטב:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות


1 כף שמן זית


1 כפית סוכר


מלח ופלפל שחור גרוס


למלית הגבינות:
2 קופסאות (500 גרם) ריקוטה 5%


1/2 1 שקיות (450 גרם) מוצרלה מגורדת


לשימון:
תרסיס שמן זית

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את הירקות:
  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית.
  • מוסיפים שמן זית, בצל, שום וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
  • מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומאדים עוד כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מעבירים את הירקות למסננת.

מכינים את הרוטב:
  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את הלזניה ואופים:
  • מניחים 2 טורטיות בתחתית התבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מתערובת הירקות, שליש מכמות הריקוטה (מקפידים לנקז את המים מהריקוטה במידה ויש בקופסה נוזלים) ושליש מכמות המוצרלה.
  • מניחים שכבה שנייה של 2 טורטיות, רוטב, ירקות, ריקוטה ומוצרלה.
  • חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית ואחרונה.
  • עוטפים את תבנית העוגה ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא יישפכו.
  • אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהלזניה זהובה מאוד.
  • משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים. אם יש מעט נוזלים בתבנית, מנקזים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10