אוכל
שטרודל תפוחים ודובדבני אמרנה • מתכון מתוך סופר שי-לי
 שטרודל תפוחים ודובדבני אמרנה   צילום : שני צדיקריו 
גם אם נדמה לכם שאתם לא אוהבים את המאכל היהודי הותיק, הצימעס הזה, עם צקילי וקינמון, ישנה את דעתכם

סוג מתכון: חלבי| זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | שטרודל אחד | רמת קושי: בינוני

8 עלי פילו מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה


תרסיס שמן בטעם חמאה


1/3 כוס פירורי לחם


1/3 כוס סוכר


למלית:
40 גרם חמאה


5 תפוחים גרני סמית בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


1/3 כוס (70 גרם) סוכר


קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז


2 כפות מיץ תפוזים


1 כפית שטוחה קינמון טחון


1/2 כוס דובדבני אמרנה

 

להגשה:
אבקת סוכר

מכינים את המלית:
  • ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים תפוחי עץ ומאדים כ-3 דקות רק עד שהתפוחים מתחילים להתרכך.
  • מוסיפים סוכר, קליפת תפוז, מיץ תפוזים וקינמון ומערבבים.
  • מבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים.
  • מסירים מהלהבה, מוסיפים דובדבנים ומערבבים. מצננים היטב.

מרכיבים את השטרודל ואופים:
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מסננים את מלית התפוחים.
  • מערבבים 1/3 כוס פירורי לחם ו-1/3 כוס סוכר בקערית.
  • מניחים על משטח עבודה 2 עלי פילו אחד על השני, משמנים בתרסיס שמן ומפזרים 2 כפות גדושות מתערובת פירורי הלחם.
  • מניחים 2 עלים נוספים, משמנים בתרסיס שמן ומפזרים 2 כפות גדושות מתערובת פירורי הלחם.
  • חוזרים על הפעולה פעם נוספת (שומרים כף אחת מהתערובת לפזר על השטרודל), ומסיימים בשני עלי פילו אחרונים, אותם משמנים בתרסיס, בלי לפזר תערובת.
  • מניחים את המלית, ללא הנוזלים בתלולית בשליש התחתון והמוארך של הבצק, מקפלים פנימה את צידי הבצק משני קצות המלית ומגלגלים לגלילה מהודקת. מניחים בתבנית.
  • חורצים פסים אלכסוניים בשטרודל (לא חותכים עד הסוף) במרחק של 4 ס"מ אחד מהשני.
  • משמנים במעט תרסיס ומפזרים כף מתערובת פירורי הלחם.
  • אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהשטרודל זהוב מאוד.

מגישים:
  • זורים אבקת סוכר ומגישים חמים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10