אוכל
עוף פפריקש • מתכון מתוך סופר שי-לי
 עוף פפריקש   צילום : שני צדיקריו 
אחד מעמודי התווך של המטבח ההונגרי, שכל אחד יכול להכין בבית, עם רוטב שקשה לעמוד בפניו

מי לא מכיר את הקלאסיקה ההונגרית? עוף עסיסי במיוחד, רוטב אדום ועמוס פפריקה שהכי כיף לאכול עם נוקדלי (שפצלה), וגם הקטנים יאהבו אותו במיוחד.

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

1/4 כוס שמן זית


4 כרעיים עוף


מלח ופלפל שחור גרוס


2 בצלים קצוצים גס


1 כף גדושה פפריקה מתוקה


2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ


1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ


1 כוס ציר עוף או מים


מלח ופלפל שחור גרוס


1/2 כוס קרם קוקוס


1 כף קמח רגיל


1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

  • מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול.
  • חותכים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
  • מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מומלץ לטגן בכל פעם חצי מכמות העוף. מוציאים את העוף לצלחת.
  • מוסיפים בצל לסיר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.
  • מוסיפים פפריקה ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את העוף המטוגן. מוסיפים עגבניות, פלפל ירוק וציר עוף או מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. לא להתפתות ולהכניס עוד נוזלים לסיר. העוף מתבשל במעט נוזלים.
  • מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף רך מאוד. הופכים את העוף תוך כדי בישול כדי שכולו יתבשל ברוטב.
  • מוציאים את העוף מהסיר. מערבבים קרם קוקוס וקמח בקערית, מוסיפים לסיר ומערבבים. מרסקים את הרוטב בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • מחזירים את העוף לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10