אוכל
נגיסי תירס ועוף • מתכון מתוך סופר שי-לי
 נגיסי תירס ועוף   צילום : שני צדיקריו 
ילדים מתים על שניצלוני תירס, אבל הגרסא התעשייתית לא ממש בריאה. בואו לגלות כמה קל להכין אותם בבית, וזה אפילו יותר טעים!

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 45 דקות | כ-24 נגיסים | רמת קושי: בינוני

2 כוסות גרגרי תירס קפואים


1/2 חבילה (400 גרם) שניצל עוף "עוז והדר" חתוך לנתחים בגודל 3*4 ס"מ


2 ביצים


1/3 כוס פירורי לחם


2 כפות רוטב סויה


1/2 כפית פפריקה מתוקה


מלח ופלפל שחור גרוס


 

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם


1/4 כפית מלח


לטיגון:
שמן חמניות או תירס

חולטים את התירס:
  • מרתיחים מי מלח בסיר גדול.
  • מוסיפים את התירס וחולטים כ-3 דקות עד שהתירס רך.
  • מעבירים למסננת ומצננים כ-10 דקות.

מכינים את הנגיסים:
  • מעבירים 1/2 מכמות מהתירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים).
  • מוסיפים עוף, ביצים, פירורי לחם ורוטב סויה, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבלים למחית גסה.
  • מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את גרגרי התירס ששמרנו שלמים. מערבבים היטב.
  • מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול.

מצפים:
  • מערבבים פירורי לחם ומלח בקערה. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים מהתערובת נאגטס פחוסים ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.
  • מטגנים: יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על להבה בינונית.
  • מטגנים את הנאגטס 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים.
  • מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10