אוכל
מושלמת: עוגת טחינה וקוקוס
 עוגת טחינה וקוקוס   צילום : ליטל מאירי 
עוגה שכיף להכין, בקערה אחת, עם טעם מיוחד מהטחינה, הקוקוס והתבלינים. אין מי שלא יאהב אותה!

ללא הרבה הקדמות, אני גאה להציג בפניכם את העוגה שגרפה מחמאות כה רבות, עד שלי כבר לא היה נעים...


נכון, יש בה מרכיבים רבים, אולם לא צריך לנסוע להרים על מנת להשיגם והכל נעשה בקערה אחת ( טוב, יש גם את קערית הביצים). התוצאה בהחלט שווה את העבודה.

סוג מתכון: חלבי (אופציה לפרווה) | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח רגיל


2 כפיות אבקת אפייה


3/4 כוס סוכר לבן


1/2 כוס קוקוס טחון


1 כפית קינמון טחון


1 כפית קפה טחון דק


1/3 כוס נטיפי שוקולד מריר פרווה


1/2 כוס שומשום


1/2 כוס שמן קנולה


1/2 כוס סילאן ללא סוכר


1/2 1 כוסות חלב (אחד וחצי כוסות)- אפשר גם חלב סויה


1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא ( אפשר גם טחינה גולמית רגילה למי שאין)


2 ביצים בטמפ' החדר

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים קמח לקערה ומוסיפים אבקת אפייה, סוכר, קוקוס, שומשום, קינמון וקפה. מערבבים.
  • מוסיפים את החומרים הרטובים: חלב, שמן, סילאן וטחינה. טיפ: שימו שמן במידת חצי הכוס ואח"כ השתמשו באותה הכוס כדי לשים את הסילאן ואת הטחינה על מנת שיחליקו בקלות ולא ידבקו לכוס.
  • מוסיפים את נטיפי השוקולד המריר. מערבבים לכדי עיסה אחידה, אך לא יתר על המידה.
  • שוברים את הביצים לקערית נפרדת, טורפים אותן, ומוסיפים לבלילת העוגה. מערבבים שוב עד שאחיד
  • מעבירים לתבניות האינגליש קייק (אפשר גם לתבנית אחת עגולה) ואופים בתנור החם 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים מעט לחים (כדאי לבדוק את העוגה כבר אחרי 25 דקות).

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגיות פרג ושומשום.

 

רוצים עוד מתכוני עוגיות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10