אוכל
סלטים ב-60 שניות: חומוס ביתי בקלי קלות
 חומוס ביתי בקלות   צילום : גיל גוטקין 
אם חשבתם שלהכין חומוס בבית זה סיפור ארוך ומסובך, בואו לגלות איך מכינים חומוס בחמש דקות, טעים הרבה יותר מכל חומוס בקופסא

נערך ע"י https://www.magisto.com

כשחושבים על להכין חומוס לבד בבית, חושבים גם על השריות ארוכות במים, בישול של שעות, קילוף קליפות ובאופן כללי על כאב ראש גדול.

 

המתכון הזה, שעושה שימוש מפתיע בחומוס מקופסת שימורים (כן, כן! הוא יוצא טעים ככה), הוא מוכן תוך פחות מחמש דקות, והוא טעים הרבה יותר ממה שאתם מצליחים לדמיין.

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 5 דקות | רמת קושי: קל

2 קופסאות גרגירי חומוס משומרים


2 כוסות נוזלי השימורים של החומוס (או מים רגילים, אם אתם חוששים, אבל אין סיבה)


חצי כפית כמון


2 כפות שמן זית


6 כפות טחינה גולמית

 

לטחינה:

5 כפות טחינה גולמית


1/2 כוס מים קרים מאוד


מיץ מחצי לימון


1/4 כפית מלח

 

  • פותחים את קופסאות השימורים ומרוקנים אותן, יחד עם הנוזלים, לסיר קטן.
  • מחממים על אש בינונית עד שהגרגרים חמימים, אבל לא רותחים מדי.
  • מפרידים בין הנוזלים לגרגרים (לא זורקים את הנוזלים!) ומעבירים את הגרגרים לקערת הבלנדר. שומרים בצד מעט גרגירים כדי לקשט את המנה המוכנה
  • מוסיפים אל הבלנדר כוס וחצי מנוזלי השימורים (מי שחושש מהם, יכול להוסיף מים רגילים).
  • מוסיפים גם את שמן הזית, הטחינה, המלח והכמון.
  • טוחנים היטב, עד שנוצרת משחה חלקה.
  • בודקים את המרקם. אם רוצים רך ונוזלי יותר, אפשר להוסיף את חצי כוס המים הנותרת ולערבל שוב.
  • טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להוסיף עוד מלח ומיץ לימון אם רוצים).
  • בצד, מכינים בקערה נפרדת את הטחינה: מערבבים בעזרת מזלג את הטחינה הגולמית, המים הקרים, מיץ הלימון והמלח עד שנוצרת משחה אחידה. אפשר להוסיף עוד קצת מים אם רוצים טחינה נוזלית יותר.
  • מסדרים בצלחת את החומוס, מניחים באמצע את הטחינה, ומקשטים עם גרגירי החומוס שהשארנו בצד (ואפשר גם עם כמה עלי פטרוזיליה) ומזלפים מעט שמן זית.

 

 

חומוס ביתי בקלות גיל גוטקין

רוצים עוד מתכוני סלטים? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10