אוכל
צלעות טלה "משמר הכבוד" • מתכון של ישראל אהרוני
 צלעות טלה "משמר הכבוד"   צילום : נועם פריסמן 
אהרוני מכין לכם מנה עיקרית חגיגית לארוחת שבת או כל ארוחה חגיגית אחרת, בלי הרבה מאמץ, ועם תוספת שמתאימה בול

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | רמת קושי: קל

2 שורות צלעות טלה חשופות מהעצם


2 כפות חרדל


2 כפות שמן זית


1 כף קליפת לימון


מלח גס, פלפל גרוס

 

לפירורי הלחם:
3 כפות פירורי לחם


2 כפות רוזמרין קצוץ


כף תימין קצוץ


2 שיני שום קצוצות


2 כפות שמן זית

 

תוספת תפוחי אדמה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות


שמן זית


תימין


מלח, פלפל

 

  • ממליחים ומפלפלים את הצלעות, מפזרים כף תימין ומהדקים.
  • משחימים את הצלעות על מחבת חמה מרוחה במעט שמן זית. מוציאים לתבנית מרופדת נייר אפיה ומורחים בחרדל.
  • מערבבים את חומרי פירורי הלחם, מפזרים על החרדל ומהדקים.
  • צולים בתנור בתכנית גריל בחום של 180 מעלות כשבע דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
  • בזמן הזה מטגנים את תפוחי האדמה באותה מחבת: מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל ותימין עד שהם רכים ושחומים.
  • מוציאים מהתנור את הצלעות ומסדרים על קרש הגשה כשהצלעות שלובות אלה באלה בצורת משמר הכבוד. מגישים עם תפוחי האדמה.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10