אוכל
לא רק לראש השנה: עוגת דבש ובננות
 עוגת דבש ובננות   צילום : ליטל מאירי 
מי אמר שעוגות דבש צריך לאכול רק בראש השנה? עם תוספת עסיסית של בננות, מדובר בעוגה קלה שכיף לאכול כל השנה

נכון, פברואר עכשיו וראש השנה לא בפתח, אולם מי קבע שעוגות דבש נועדו רק לכבוד ראש השנה? אצלי עוגות דבש נאפות בכל ימות השנה וזוכות להצלחה גדולה.


העוגה קלה מאוד להכנה, טעימה ( בעיקר ביום שלאחר האפייה), אין בה מרכיבים רבים ומנצלת את הבננות שיש לכם בבית. קערה אחת, מעט מאוד כלים ו- לתנור!


** מי שחושש למתיקות יתר ( אין, אבל בכל זאת)- יכול להפחית בכמות הסוכר.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק או 24 עגולה | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח רגיל


2 כפיות אבקת אפייה


1 כוס סוכר לבן


1 מיכל יוגורט 3% 200 גרם


200 גרם שמן קנולה


200 גרם דבש


3 בננות בשלות


1 ביצה בטמפ' החדר

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מועכים 2 בננות בצלחת ומניחים בצד.
  • לקערה מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים את הסוכר. מערבבים.
  • מוסיפים את היוגורט, השמן והדבש. מוסיפים את הבננות המעוכות ואת הביצה ומערבבים לכדי תערובת אחידה. לא לערבב יתר על המידה שכן העוגה תצא דחוסה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות (או לתבנית העגולה).
  • פורסים את הבננה השלישית לפרוסות עגולות. מפזרים מעט דבר על העוגות ומניחים את עיגולי הבננה.
  • אופים 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא מהעוגה עם מעט פירורים לחים (העוגה לא תופחת הרבה וזה בסדר).
  • מצננים את העוגה ומגישים (היא משתבחת עוד יותר אחרי יום או יומיים).
הצעת הגשה: להגיש פרוסת עוגה עם קצפת וניל ליד מלווה בבננות מקורמלות.

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת טחינה וקוקוס.

 

רוצים עוד מתכוני עוגות בחושות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10