אוכל
חציל גרוזיני במילוי אגוזים וכוסברה
 חציל גרוזיני במילוי אגוזים וכוסברה   צילום : פינו חדד 
מתכון גרוזיני קלאסי של חציל אפוי במילוי של אגוזים וכוסברה, בגרסה קלה וטבעונית. הנשנוש או המנה הראשונה המושלמים!

למנה הזו קוראים בגרוזינית באדריג'אני. פרוסות דקות של חצילים, ממולאות במילוי עשיר של אגוזים, כוסברה והמון שום. גם בגרסא המקורית המתכון הוא טבעוני למהדרין, ככה שלא נחסך פה כלום, והמתכון הוא בדיוק כמו המסורת.

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות 20-22 רולים | רמת קושי: קל

2 חצילים שטופים ומיובשים


1/3 כוס שמן קנולה


1/3 כוס שמן זית


פלפל שחור גרוס


מלח

 

מלית אגוזים וכוסברה:
1 כוס אגוזי מלך - טחונים דק


6-10 שיני שום קלופים (אפשרי להגדיל/להקטין כמות לפי הטעם)


1 צרור כוסברה שטופה ומיובשת (חתוכה ל- 3)


½ צרור נענע שטופה ומיובשת (חתוכה ל- 3)


1-1.5 כף חומץ טבעי/חומץ בן יין לבן


½ כפית צ'ילי טחון (רצוי טרי)


מעט מי ברז - במידת הצורך


פלפל שחור גרוס


מלח

 

לקישוט:
גרגירי רימון


נבטי חמנייה


רכז רימונים

 

 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • חותכים את החציל לרצועות דקות ככל האפשר.
  • מסדרים את הרצועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מערבבים את 2 השמנים ומורחים היטב ובנדיבות על החצילים בעזרת מברשת. דואגים להספיג את החציל היטב.
  • אופים את החציל עד להזהבה - בערך 15-20 דק.
  • מצננים את החצילים. אפשר לשמור במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

 

 

אופן הכנת המלית:

  • מעבירים למג'ימיקס את האגוזים והשום ומעבדים עד לטחינה מלאה.
  • מוסיפים את הכוסברה, הנענע והחומץ ומעבדים היטב. במידה והמג'ימיקס "עמוס" מוסיפים מעט מים וממשיכים לעבד לעיסה אחידה וקרמית.
  • מוסיפים את צ'ילי, המלח והפלפל ומעבדים.
  • טועמים ומתקנים תיבול. (הטעם צריך להיות שומי מאוד ופיקנטי/חריף - לפי הטעם).

 

 

הרכבת המנה:

  • פורסים את החצילים שהצטננו על שולחן עבודה כשהחלק הפחות יפה קרוב אלינו.
  • מניחים כף מהמלית בתחילת החציל ומגלגלים לרול.
  • מעבירים את הרולים הממולאים לצלחת הגשה.
  • מניחים במרכז הצלחת גרגירי רימון/ נבטי חמנייה (אפשרי גם וגם).
  • יוצקים על החצילים מעט רכז רימונים ומגישים.

 

 

חציל גרוזיני במילוי אגוזים וכוסברה פינו חדד

וקצת על הבריאות במתכון:


סגולות החציל:
החציל הינו ירק המוכר כמוריד כולסטרול ולחץ דם, הוא גם מכיל חומרים נוגדי סרטן.חצילים מכילים סולאניין, המסוגל למנוע שגשוג של גידולים במערכת העיכול.


סגולות השום:
השום מוריד את הסתברות למחלות לב, הפרעות ושבץ לב: הוא נמצא כמוריד את רמת הכולסטרול הרע בדם (LDL), מונע הסתיידות עורקים ויעיל להורדת לחץ הדם.
מרכיבי השום מצוינים להתמודדות מול תהליכים דלקתיים שונים בגוף, בין השאר כמו קנדידה.
השום משמש כאנטיביוטיקה טבעית נגד תולעי מעיים, פצעי אקנה והפרעות ראייה שמקורם מזיהומים פנימיים, וירוסים והצטננות.
השום מסייע לעיכול בריא, מזרז הפרשת מיצי עיכול ומגביר את פעילות הקיבה.
השום ידוע כמקטין את ההסתברות להפרעות בכליות, מסוגל להמיס אבנים בכליות ומשתן.
הוא מסלק ליחה, מכייח ומצוין לריפוי מחלות של צינור הנשימה, צרידות ושיעול ממושך.
השום מסייע להוריד את רמות הסוכר בדם.

 

סגולות הכוסברה:
הכוסברה מכילה רכיבים העשויים לסייע בהפחתת הכולסטרול הרע בגוף ועל ידי כך לצמצם את הסיכון למחלות לב וכלי דם
הכוסברה מכילה שמנים אתריים אשר עשויים לסייע במקרים של בעיות במעיים הכוללים שלשולים
לכוסברה יכולת לסייע בהפחתת לחץ דם גבוה והפחתת הסיכון למחלות לב
הכוסברה מכילה כמויות יפות של ברזל והיא עשויה לסייע לסובלים מבעיות של אנמיה וספיגה לקויה

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10