אוכל
סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון • מתכון של ישראל אהרוני
 סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון   צילום : נועם פריסמן 
מנה עיקרית טעימה וחגיגית, שמכינים בקלות ובלי יותר מדי עבודה. סלמון עסיסי ברוטב חרדל, דבש ולימון, שמתאים לכל ארוחה. ויש גם תוספת בק צ'וי שמכינים בקלות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | רמת קושי: קל

פילה סלמון טרי יפה שלם


חצי כוס עירית קצוצה


3 כפות מיץ לימון


כף וחצי חרדל דיז'ון


2 כפות שמן זית


2 כפות סויה מתוקה


כף וחצי דבש


מעט שבבי צ'ילי


מלח גס, פלפל גרוס


4 עלי מרווה

 

לבק צ'וי:

3 בק צ'וי לכל אחד


1 כף שמן זית


1 כף שמן זית, מלח ופלפל

 

  • שמים את הסלמון בתבנית מרופדת נייר אפיה עם צד העור כלפי מטה.
  • מערבבים את כל שאר החומרים לתערובת אחידה ומורחים את הדג, מדביקים על כל אחד 4 עלי מרווה
  • מכניסים לתנור לחום של 240 מעלות לכ 10-15 דקות.
בזמן הזה מכינים את הבק צ'וי:

 

  • חוצים את הבק צ'וי לאורכם.
  • מחממים מחבת עם כף שמן זית וכשהוא חם, צורבים את הבק-צ'וי עם הצד החתוך כלפי מטה כשלוש 4 דקות, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים ללהט על המחבת עוד דקה.
  • מניחים את הבק צ'וי על צלחת הגשה, עליהם את הדג השלם ועליו עירית קצוצה.

 

סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון נועם פריסמן

רוצים לראות את אהרוני מכין את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10