אוכל
תיכף פורים: עוגיות פרג טבעוניות
 עוגיות פרג טבעוניות-   צילום : ליטל מאירי 
רגע לפני פורים, ליטל מאירי מכינה עוגיות פרג קלות, טעימות ובריאות. למשלוח המנות או רק לנשנוש

מכירים את שעה 16:00, שעה שלא משנה מה תעשו, איפה תהיו ועם מי- תמיד ( ולי זה קורה וגם לכל מי שאני מכירה) יש את הצורך בכוס קפה ומשהו מתוק ליד. בטוח שמכירים. רק קפה לבד לא הולך.


מה יותר מתאים מעוגיות טעימות שהוכנו בבית על ידכם? בטח גם תביאו לעבודה כדי להשוויץ- אז קדימה. יש לכם פה את המתכון.


וחשוב לציין שהן טבעוניות וקלות להכנה ומכילות רכיבים בריאים יחסית- אז אני מרשה לכם לאכול גם 2....


טיפ חשוב: כדי למנוע מרירות מהפרג, יש לקנות אותו במשקל בחנות תבלינים או בסופר במחלקת התבלינים ולבקש שיטחנו לכם במקום. בבית- יש לשמור בהקפאה.

סוג מתכון: טבעוני| זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כ-12 עוגיות | רמת קושי: קל

1 כוס קמח כוסמין מלא


3/4 כוס פרג


1/2 כוס סוכר קוקוס אורגני


1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר פרווה


1/4 כוס קוקוס


1/4 כוס סומסום


1/4 כוס שמן זית


1/4 כוס חלב סויה


1 כף של מחית תפוחים ללא סוכר

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • לקערה מנפים את קמח הכוסמין ומוסיפים לו את שאר החומרים היבשים, למעט פצפוצי השוקולד המריר.
  • מערבבים ומוסיפים את החומרים הרטובים.
  • מאחדים את הכל ומוסיפים את השוקולד המריר.
  • יוצרים כדורים- אפשר בעזרת 2 כפות או בעזרת ידיים רטובות ומניחים על נייר אפייה עם מעט רווחים (נוצרות כ-12 עוגיות בערך, תלוי בגודל).
  • אופים כ-15 עד 20 דקות. העוגיות מתקשות מעט, אבל לא לגמרי. הן ימשיכו להתקשות אחרי שיצאו מהתנור.

 

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת תפוזים וג'ינג'ר.


רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10