אוכל
מיני המבורגר דג עם איולי אריסה • מתכון מתוך סופר שי-לי
 מיני המבורגר דג עם איולי אריסה   צילום : שני צדיקריו 
לפעמים כיף להשקיע בבית. המבורגרים עסיסיים מדג, עם רוטב איולי אריסה פיקנטי הם כל מה שצריך לארוחת פינוק מושלמת

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 8-10 המבורגרים | רמת קושי: בינוני

2 חלמונים


1 כף גדושה אריסה


1 כף שטוחה חרדל דיז'ון חלק


1 כף מיץ לימון


2 שיני שום קצוצות דק


1/4 כפית מלח


1/2 כוס שמן קנולה


1/2 כוס שמן זית


להמבורגרים:
600 גרם פילה דג אמנון טרי טחון גס


1 ביצה


3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק


2 כפות נענע קצוצה דק


1 כף פירורי לחם


1 כף שמן זית


1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק


קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון


מלח ופלפל שחור גרוס


לטיגון:
שמן זית


להגשה:
10-8 לחמניות המבורגר מיני

מכינים את האיולי:
  • מערבלים חלמונים, אריסה, חרדל, מיץ לימון, שום ומלח במעבד מזון לתערובת אחידה.
  • מזלפים את השמנים בהדרגה תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך. אם סמיך מדי מוסיפים מעט מיץ לימון או מים.
  • שומרים בצנצנת אטומה עד 3 ימים.

מכינים את ההמבורגרים:
  • מערבבים את חומרי ההמבורגרים בקערה.
  • לשים כדקה כדי שההמבורגרים יהיו יציבים בטיגון.
  • מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  • יוצרים 10-8 קציצות פחוסות ומהודקות (אפשר להיעזר ברינג - טבעת מתכת, בקוטר 8 ס"מ - להשיג בחנויות מתמחות).
  • מחממים מחבת פסים על להבה בינונית. מושחים את ההמבורגרים בשמן זית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומוכנים (נזהרים לא לייבש).
  • מגישים את ההמבורגרים בלחמניות עם האיולי.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10