אוכל
סוף עונת התפוזים: סלט תפוזים סיציליאני
 סלט תפוזים סיציליאני   צילום : רומי נדלר 
לקראת סוף החורף רומי נדלר מכינה סלט תפוזים סיציליאני מרענן במיוחד

סוף עונת התפוזים...אפילו אצלינו בשרון, התפוזים מתמעטים על העצים, והפרי ממש מתוק. הסלט הזה מוגש כמנת ביניים מרעננת או כאנטיפסטי.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 15 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

3 תפוזים


בצל סגול


2-3 כפות שמן זית


חופן זיתים שחורים


מלח, פלפל

קולפים את התפוזים (כולל הקליפה הלבנה).

פורסים את התפוזים לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה.

פורסים דק-דק את הבצל הסגול ומסדרים מעל התפוזים.

מערבים בקערה קטנה את שמן הזית עם המלח והפלפל, מזלפים מעל התפוזים.

מפזרים מעל את הזיתים.

 

ניתן לשדרג ולהוסיף פרוסות שומר או סלרי, להוסיף חומץ בלסמי, להחליף את הזיתים בצימוקים, או להוסיף מעט צבע ירוק עם נענע או אורגנו טרי.

סלט תפוזים סיציליאני רומי נדלר

 

עוד מתכונים איטלקיים, ואת כל הפרטים על הסדנאות שלה, תמצאו בבלוג של רומי.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10