אוכל
ללא ביצים • שלושה מתכונים למאכלים מוכרים, בלי שימוש בביצים
 עוגת גזר   צילום : fotolia 
אחרי שהבנו שהביצים הנמכרות בארץ לא תמיד בטוחות למאכל, עינת שגיא ממירה שלושה מתכונים ביתיים שכל אחד מכיר לגרסאות נטולות ביצים וטעימות לא פחות
לביבות כרישה fotolia

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 15-20 לביבות | רמת קושי: קל

מצרכים:


3 כרישות בינוניות (כ-400 גרם לפני ניקוי)


2 בצלים


שמן לטיגון


מלח פלפל גרוס


2 כוסות שקדים טבעיים

אופן הכנה:

 

  • פורסים את הכרישות לחצאי פרוסות דקות, ואת הבצלים קוצצים דק.
  • מאדים את הכרישה והבצל בשמן עד ריכוך (אש נמוכה, סיר מכוסה) - 20-30 דקות בערך.
  • אחרי הריכוך, מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים.
  • מניחים בצד לצינון (כחצי שעה).
  • טוחנים את השקדים דק-דק (אפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי).
  • מוסיפים לירקות תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים תוך כדי מעיכה (עם הידיים) עד שמקבלים תערובת אחידה ודביקה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  • אופים במשך 30 דקות.
  • הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות.

 

פשטידת בצל ופטריות fotolia

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה כולל: שעה וחצי | תבנית פאי עגולה או מרובעת | רמת קושי: קל

מצרכים:


6 בצלים (כ-750גרם) קצוצים


2 סלסילות פטריות קצוצות


כוס קמח חומוס או קמח עדשים


600 גרם טופו


מלח, פלפל שחור גרוס


שמן זית לטיגון הירקות

אופן הכנה:

  • לחמם את השמן בסיר. להוסיף את הבצלים ולטגן עד שהבצלים שקופים וטיפה מוזהבים. לערבב ולהוסיף מעט מים מדי פעם על מנת למנוע הידבקות.
  • כשהבצלים רכים ושקופים, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, עד שהפטריות מתרככות - וכל הנוזלים התאדו. חשוב מאוד שלא יהיו נוזלים, אחרת הפשטידה לא תהיה יציבה. אם בכל זאת יש נוזלים, רצוי להעביר את הירקות למסננת לכמה דקות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מפוררים את הטופו בקערה או חותכים לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם ממרחי.
  • מוסיפים לטופו את הבצלים והפטריות, קמח החומוס והתבלינים ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית וממלאים בתערובת הפשטידה.
  • מכניסים לתנור ל-50 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
  • רצוי לתת לה להצטנן כמה שעות (או כמה שאפשר) לפני שאוכלים, כדי שתתייצב

עוגת גזר fotolia

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה כולל: 50 דקות | כמות מנות: תבנית אינגליש קייק או 12 מאפינס | רמת קושי: קל

מצרכים:


רבע כוס סילאן ללא תוספים


1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים (או תפוח מרוסק בבלנדר עם קצת מים)


3 כפות מייפל אמיתי (לא סירופ בטעם מייפל!)


1/2 כוס גזר קלוף ומגורר (2 גזרים קטנים או גזר אחד גדול)


כוס קמח חיטה/כוסמין מלא


כפית קטנה סודה לשתייה


כפית קינמון טחון


חופן אגוזי מלך שבורים גס


5-6 תמרים מסוג מג'הול קצוצים לקוביות קטנות


כפית חומץ תפוחים טבעי


2 כפות שמן

אופן הכנה:

 

  • מערבבים סילאן, רסק תפוחים ומייפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים גזר ומערבבים (בשלב הזה מוסיפים את הג'ינג'ר למי שרוצה).
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הקינמון והסודה לשתייה ומוסיפים בהדרגה לרטובים.
  • מוסיפים את האגוזים והתמרים ומערבבים שוב.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית סיליקון אין צורך לשמן).
  • יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות. (בתבנית מאפינס זמן האפייה בסביבות 20 דקות - גם מאוד תלוי בתנור
  • שומרים את העוגה במקרר.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10