אוכל
ניחוח משכר: עוגיות חמאה וקינמון
 עוגיות חמאה וקינמון   צילום : ליטל מאירי 
אין על ריח של חמאה וקינמון שממלא את הבית בזמן אפייה. העוגיות האלה כל כך טעימות וקלות להכנה, שהריח המעולה הוא רק הבונוס!

דמיינו לעצמכם: אתם מגיעים הביתה אחרי יום עבודה, כאשר כבר בדרך דמיינתם לעצמכם על הספה, מרימים את הרגליים למעלה ולוגמים קפה לצד עוגיה נהדרת.


אני יכולה לעזור לכם עם העוגיה. גם זה משהו, לא? הרבה משהו האמת. מתכון קל קל וטעים טעים. ניחוח הקינמון שיתפשט לכם בבית כשתאפו- יביא אליכם את השכנים...

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 15-20 עוגיות, תלוי בגודל | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח רגיל


1 כף קינמון טחון


1/4 כוס סוכר חום בהיר


100 גרם ( שקיק) אבקת סוכר


100 גרם חמאה בטמפ' החדר


1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים לקערה את הקמח, את הקינמון ואת אבקת הסוכר. (חשוב לנפות את אבקת הסוכר כדי שלא יהיו גושים.).
  • מוסיפים את הסוכר החום ואת השמנת המתוקה.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת הידיים ליצירת בצק.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לכדי 1 ס"מ וקורצים עוגיות. אני השתמשתי בצורות של 'חמסה' בגדלים שונים, אולם ניתן לקרוץ בכל צורה או פשוט לעשות עיגולים או צורות של גלילים בידיים.
  • אופים כ-12 עד 15 דקות. מכיוון שהעוגיות הן מלכתחילה כהות, קצת קשה לראות מתי הן מזהיבות, אולם יש לבדוק לאחר כ 12 דקות. לא להשאירן בתנור יותר מידי כי הן מתקשות גם מחוץ לתנור.

 

 

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת פרג וקפה.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10