אוכל
סוף החורף: חמין מקרוני • מתכון של ישראל אהרוני
 חמין מקרוני   צילום : נועם פריסמן 
אהרוני מלמד להכין חמין מקרוני טעים במיוחד. גרסא פשוטה, קלילה יחסית וממכרת למאכל הקלאסי, עם עוף עסיסי והמון אטריות שמשלבות בין רכות לפריכות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | רמת קושי: קל

8 שוקי עוף קצוצי עצם


שמן זית


מלח, פלפל גרוס


4 תפוחי אדמה בינוניים, חצויים לאורכם


1 חבילת ספגטי דקים


חצי כוס פירורי לחם


3 שיני שום קצוצות


כוס פטרוזיליה קצוצה


רבע כוס שמן זית


חצי כוס מים


מלח, פלפל גרוס

 

  • מבשלים את הספגטי כמעט לגמרי, מסננים ושמים בקערה גדולה.
  • מערבבים את פירורי הלחם, עם הפטרוזיליה, שום, מלח ופלפל ומעט שבבי צ'ילי. מוסיפים לאטריות ומערבבים יפה.
  • מחממים מעט שמן במחבת, משחימים את העוף בשמן עם מעט מלח ופלפל.
  • מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את רבעי תפוחי האדמה ומשחימים אותם. שמים עליהם מחצית מהאטריות, עליהם שמים את העוף, את מחצית האטריות השנייה.
  • שמים על להבת הכיריים, יוצקים את המים, חצי כוס. מכסים ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות לשעתיים.
  • הופכים על צלחת הגשה נאה.

 

חמין מקרוני נועם פריסמן

רוצים לראות את אהרוני מכין את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10