אוכל
עוגת פרג מצופה שוקולד
 עוגת פרג   צילום : fotolia 
עוגה קלה וטעימה במיוחד בציפוי שוקולד קל להכנה, שכל אחד יאהב

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | תבנית 24 עגולה | רמת קושי: קל

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)


2 כוסות קמח


1 גביע אשל


1.5 כוסות סוכר


2 כפות יין מתוק


4 ביצים


100 גרם פרג טחון


170 גרם חמאה


1 כוס אגוזי מלך קצוצים


לציפוי:
100 גרם חמאה


4 כפות קקאו


1/4 כוס מים


3 כפות סוכר

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערה גדולה מערבבים חמאה, חלמונים, חצי כוס סוכר, קמח, פרג, אשל, אבקת אפייה, יין, ואגוזים.
  • מקציפים בקערת המיקסר חלבונים עם כוס סוכר.
  • מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת בקערה ומקפלים עד שאחיד.
  • משמנים את תבנית האפייה, ושופכים לתוכה את התערובת.
  • אופים כ-40 דקות.

 

מכינים את הציפוי:

 

  • בסיר על להבה בינונית ממיסים חמאה, סוכר, קקאו, מים.
  • מערבבים ושופכים על העוגה כשהיא חמה מיד כשיצאה מהתנור.

 

 

לספר המתכונים המלא של אתי ממן לחצו כאן.


לעמוד הפייסבוק של אמהות מבשלות ביחד לחצו כאן.


 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10