אוכל
סלט חומוס וגזר עם סילאן ואגוזים
 סלט חומוס וגזר עם סילאן ואגוזים   צילום : גיל גוטקין 
פחות מ-10 דקות עבודה ויש לכם את הסלט הנהדר הזה, שהוא לגמרי ארוחה מלאה: גרגירי חומוס רכים, גזר ואגוזים פריכים, והכל ברוטב חמוץ-מתוק ממכר

יש סלטים שקל להכין והם טעימים הרבה יותר ממה שנדמה שהם יהיו. הסלט הזה הוא בדיוק כזה. הדבר שייקח לכם הכי הרבה בזמן בהכנה שלו זה החיתוך של הגזרים. את כל השאר תוכלו להכין בפחות מ-5 דקות.

 

בסלט עושים שימוש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים. לפני שאתם נבהלים, מדובר במוצר קופסא טעים למדי, ואחרי שטיפה קלה במים הם טעימים כמעט כמו חומוס שמבשלים במים, בעשירית מהעבודה והזמן.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 10 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

2 קופסאות שימורים של גרגרי חומוס


4 גזרים בינוניים


3 בצלים ירוקים


1/4-1/2 צ'ילי אדום טרי (לפי כמה חריף אוהבים)


1/3 כוס תמרים מיובשים


1/3 כוס אגוזי מלך


חצי צרור פטרוזיליה

 

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית


מית מלימון אחד


1 כף סילאן כינרת


1/2 כפית מלח


1/2 כפית כמון

  • קולים על מחבת יבשה את אגוזי המלך עד שהם משחימים מעט, ומניחים בצד להתקרר
  • שוטפים את הגזרים, מקלפים אותם, וחותכים (בזהירות!) לקוביות קטנות. מניחים בקערה.
  • מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים שלהם, שוטפים היטב, ומוסיפים לקערה עם הגזר.
  • קוצצים את הבצל הירוק דק, ומוסיפים לקערה.
  • מוציאים את גרעיני התמרים, פורסים אותם לפרוסות, ומוסיפים לקערה.
  • קוצצים את הפטרוזיליה דק ומוסיפים לקערה.
  • קוצצים גם את הצ'ילי החריף ומוסיפים לקערה.
  • קוצצים את האגוזים שהתקררו, ומוסיפים לקערה.
  • מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת או קערה את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים לקערת הירקות, מערבבים היטב, ומגישים. הסלט גם נשמר היטב כמה ימים במקרר.

סלט חומוס וגזר עם סילאן ואגוזים גיל גוטקין

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10