אוכל
גפילטע פיש משודרג של השף אביב משה
 גפילטע פיש משודרג   צילום : יח"צ 
לא אוהבים את הגפילטע פיש הקלאסי? השף אביב משה מכין לכם גרסא חגיגית במיוחד, כמו במסעדת שף

רוצים את המתכון לגרסא של רחל בן אלול? לחצו כאן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | 20 מנות | רמת קושי: בינוני

לקציצות:
קרפיון טחון פעמיים ללא עור ועצמות- חצי ק"ג


גזר קצוץ - 2 יח' קטן


בצל קצוץ - 1 יח'


פטרוזיליה קצוצה- 20 גר'


מלח


פלפל לבן


ביצה-1

 

לציר דגים:
הידרות +ראשים - 3 יח'


בצל לבן-2 יח' חתוך גס


כרישה- 1 ח' חתוך גס


פלפל אנגלי


עלי דפנה


עגבניות - 6 יח' חתוך גס


מיץ לימון מלימון אחד


חמאה-50 גר'


ארטישוק מקולף - 5 יח'


זוקיני - 3 יח'


עגבניות שרי חתוכות לחצאים- 10 יח'


טימין


שמן זית


מלח


פלפל שחור גרוס


לשום קונפי:
שום שיניים - 20 יח'


שמן זית- 250 מל'

 

לקישוט:
צ'ילי אדום חריף פרוס דק- 1 יח'


מיקרו רוקט


פרחי לבנדר


גרידת לימון מלימון אחד

 

  • שוטפים את הראשים וההידרות של הדגים היטב במים, מכניסים לסיר עם שאר החומרים של הציר , מרתיחים , מנמיכים ומבשלים כשעתיים, מסננים ומעבירים לסיר וממשיכים לצמצם את הציר, לאחר שצימצמנו את כמות הציר בחצי מוסיפים חמאה ומסיימים עם מיץ לימון טרי.
  • מבשלים לבבות ארטישוק במים עם מעט מלח עד רכות , מקררים מנקים משערות ,חותכים לרבעים , מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את רבעי הארטישוק ,מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מסדרים בתבנית אפיה את חצאי העגבניות שרי על ניר אפיה , מתבלים במלח ,פלפל שחור גרוס ושמן זית ומעט עלי טימין, צולים בתנור שעה בטמפ' של 120 מעלות עד שהעגבניות מתיבשות .
  • בסיר קטן שמים את שיני השום ,שמן זית, מעט מלח וענף טימין , מבשלים על אש נמוכה מאוד עד לריכוך מלא.
  • את הזוקיני חותכים למעוינים , מרתיחים סיר מים עם מעט מלח מבשלים כדקה את הזוקיני ומקררים במי קרח, מסננים.
  • מערבבים בקערה את כל חומרי הגלם של הקציצות ,יוצרים כדורים , מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הקציצות.
  • להרכבת המנה: מניחים את הרוטב בצלחת הגשה, שמים קציצות דג, רבעי ארטישוק צרוב,זוקיני,שיני שום קונפי,עגבניות שרי צלויות, צ'ילי אדום פרוס ,פרחי לבנדר ועלי רוקט, ומפזרים מעט גרידת לימון על כל קציצת דג.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10